Een heerlijke pastasaus vol met groente & kleine mini gehaktballetjes.
Pasta met mini gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 300 gram pasta naar keuze
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 grote ui
- 5 teentjes knoflook
- 1 rood paprika
- 1 geel paprika
- 1 wortel
- 500 gram half om half gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 pot tomatensaus sugocasa tradizionale van Grand'Italia
- 1 bosuitje
- snuf peper
- snuf zout
- snuf knoflookpoeder
- snuf tijm
- snuf basilicum
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta met een kippen bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Pel en snijd de ui en 3 teentjes knoflook fijn.
- Snijd de paprika's in grove stukken en de wortel in dunne plakjes.
- Meng het gehakt met de paneermeel, ei, 2 geperste knoflookteentjes, 2 el tomatensaus en Italiaanse kruiden en maak kleine soepballetjes.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook, paprika en wortel toe en bak dit voor 5 minuten mee.
- Voeg na 5 minuten de overige tomatensaus toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de knoflookpoeder, tijm en basilicum toe en laat dit op laag vuur zachtjes 10 minuten pruttelen.
- Giet de pasta af en roer dit lekker door de saus heen of serveer apart.
- Snijd de bosui fijn en garneer over de pastasaus.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle