Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Pasta met mini gehaktballetjes.

Als ik pasta eet wil ik het liefst bij elke hap pasta, saus en vlees proeven. Nu heb ik de oplossing gevonden. Gewoon een heerlijke pastasaus vol met kleine mini gehaktballetjes!

Pasta met mini gehaktballetjes.

Als ik pasta eet wil ik het liefst bij elke hap pasta, saus en vlees proeven. Nu heb ik de oplossing gevonden. Gewoon een heerlijke pastasaus vol met kleine mini gehaktballetjes!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram half om half gehakt
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 pot tomatensaus sugocasa tradizionale van Grand'Italia
  • 1 paprika rood
  • 1 paprika geel
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 bosuitje
  • 1 grote ui
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • snuf zout
  • snuf peper
  • snuf basilicum
  • snuf tijm
  • snuf knoflookpoeder
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met een kippenbouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snijd de ui en 3 teentjes knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in grove stukken en de wortel in dunne plakjes.
  • Meng het gehakt met de paneermeel, ei, 2 geperste knoflookteentjes, 2 el tomatensaus en Italiaanse kruiden en maak kleine soepballetjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg de fijngesneden ui en knoflook, paprika en wortel toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Voeg na 5 minuten de tomatensaus toe en voeg naar smaak peper en zout toe. Roer de knoflookpoeder, tijm en basilicum toe en laat dit op laag vuur zachtjes 10 minuten pruttelen.
  • Giet de pasta af en roer dit lekker door de saus heen of serveer apart.
  • Snijd de bosui fijn en garneer over de pastasaus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord italianfood, mini gehaktballetjes, pasta, pastabolognese

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.