Een basis recept voor wafels met havermout en yoghurt.
Havermout wafels.
Ingrediënten
- 250 gram fijne havermout
- 100 gram bloem
- 300 gram griekse yoghurt of volle yoghurt
- 4 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- snuf zout
- bakspray
Instructies
- Verhit de wafelijzer en vet deze in met een bakspray.
- Maal de havermout heel fijn en voeg dit in een kom.
- Voeg de bloem, bakpoeder, vanilliesuiker, yoghurt, snuf zout en eieren toe en roer met een garde door elkaar.
- Verdeel steeds wat beslag met een ijslepel in de wafelijzer en bak de wafels gaar. Dit zal ongeveer 7 minuten duren.
- Serveer de wafels met honing, stroop of fruit.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hallo Gerry,
Dank je wel voor het bericht. Ik hou mij niet bezig met voedingstoffen, calorieën enz. Ik kan je hierbij niet helpen.
Goedemorgen Danielle
Weet je ook de voedingsstoffen p p ?
Gr Gerry