Gemarineerde aardappeltjes uit de oven met de sperziebonen en spekjes is een geweldige combinatie. Lekker makkelijk te bereiden ontzettend lekker!
Aardappeltjes uit de oven met spekjes & sperziebonen.
Ingrediënten
- 1 kg rode kriel (lidl)
- 4 teentjes knoflook
- 1 el tijm
- 1 el rozemarijn
- snuf zout
- 400 gram sperziebonen
- 1 el kerriepoeder
- 125 gram spekjes
- 1 groente bouillonblokje
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappeltjes en snijd door de helft of in kwarten.
- Mix in een kom de tijm, rozemarijn, snuf zout, kerriepoeder, scheut olijfolie en fijngeperste knoflook. Marineer de stukjes aardappeltjes hierin.
- Doe de aardappeltjes in een ruime ovenschaal en zet in de oven voor 40 minuten. (afentoe omscheppen)
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen met een bouillonblokje in 8 minuten beetgaar.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Zet opzij.
- Zodra de aardappeltjes gaar zijn, schep je voorzichtig de sperziebonen hier doorheen en bestooi met de krokante spekjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle