Aardappeltjes uit de oven met spekjes & sperziebonen.

Gemarineerde aardappeltjes uit de oven met de sperziebonen en spekjes is een geweldige combinatie. Lekker makkelijk te bereiden ontzettend lekker!

Aardappeltjes uit de oven met spekjes & sperziebonen.

Gemarineerde aardappeltjes uit de oven met de sperziebonen en spekjes is een geweldige combinatie. Lekker makkelijk te bereiden ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode kriel (lidl)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • snuf zout
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 el kerriepoeder
  • 125 gram spekjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappeltjes en snijd door de helft of in kwarten.
  • Mix in een kom de tijm, rozemarijn, snuf zout, kerriepoeder, scheut olijfolie en fijngeperste knoflook. Marineer de stukjes aardappeltjes hierin.
  • Doe de aardappeltjes in een ruime ovenschaal en zet in de oven voor 40 minuten. (afentoe omscheppen)
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen met een bouillonblokje in 8 minuten beetgaar.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Zet opzij.
  • Zodra de aardappeltjes gaar zijn, schep je voorzichtig de sperziebonen hier doorheen en bestooi met de krokante spekjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelen, gebakken aardappelen, groente, ovengerecht

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk