Aardappeltjes uit de oven met spekjes & sperziebonen.

Gemarineerde aardappeltjes uit de oven met de sperziebonen en spekjes is een geweldige combinatie. Lekker makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten.

Aardappeltjes uit de oven met spekjes & sperziebonen.

Gemarineerde aardappeltjes uit de oven met de sperziebonen en spekjes is een geweldige combinatie. Lekker makkelijk te bereiden en heerlijk om te eten.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 40 min
Totale tijd 45 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg rode kriel (lidl)
  • 400 gram sperziebonen
  • 125 gram spekjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • snuf zout
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de aardappeltjes en snijd door de helft of in kwarten.
  • Mix in een kom de tijm, rozemarijn, snuf zout, kerriepoeder, scheut olijfolie en fijngeperste knoflook. Marineer de stukjes aardappeltjes hierin.
  • Doe de aardappeltjes in een ruime ovenschaal en zet dit afentoe roerend in de oven voor 40 minuten.
  • Snijd ondertussen de puntjes van de sperziebonen, snijd door de helft en zet ze op het vuur met water en 1 groentebouillonblokje. Kook de sperziebonen beetgaar.
  • Bak de spekjes zonder olijfolie lekker krokant en zet opzij.
  • Zodra de aardappeltjes gaar zijn, schep je voorzichtig de sperziebonen hier doorheen en bestooi met de uitgebakken spekjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelen, gebakken aardappelen, groente, ovengerecht

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk