Een heerlijke zoete pittige soep gevuld met taugé en kip. Bekijk alle soep recepten hier!
Oosterse paprika-tomatensoep.
Ingrediënten
- 1 kippen bouillonblokje
- 1 kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 700 gram roma tomaten
- 1 puntpaprika
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 1 el gembersiroop
- 650 ml water
- 1 groente bouillonblokje
- 1 el bloem
- 1 el bruine suiker
- scheutje ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 tl sambal oelek
- 2 handen taugé
- 1 bosui
- olijfolie
Instructies
- Zet een pannetje water op het vuur met een kippenbouillonblokje en kipfilet en breng dit aan de kook. Laat dit zachtjes 10 minuten koken.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui en knoflook glazig.
- Snijd ondertussen de tomaten en paprika in kleine stukjes.
- Als de kip gaar is, giet af en zet opzij om af te koelen.
- Als de ui glazig is voeg je de tomatenpuree en de gembersap toe en bak dit voor 2 minuten roerend mee. Voeg de tomatenblokjes en paprika toe en bak dit 5 minuten goed mee.
- Voeg het water en groente bouillonblokje, 1 el bloem, bruine suiker, ketjap manis, sojasaus en sambal toe aan de tomaten, roer goed door en kook dit voor ongeveer 15 minuten. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine stukjes en zet opzij.
- Pureer de soep tot een mooie gladde soep. Voeg de kipfilet stukjes en 2 handen taugé toe en roer dit goed door. Laat de soep nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Garneer de soep met wat taugé en bosui.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Wat een lekkere soep!