Champignonsaus met kip.

Ik heb voor jullie een heerlijk gerecht! Een lekker romige champignonsaus gevuld met kipfilet en champignons. Goed te combineren bij frietjes of bij een pasta of rijstgerecht.

Champignonsaus met kip.

Ik heb voor jullie een heerlijk gerecht! Een lekker romige champignonsaus gevuld met kipfilet en champignons. Goed te combineren bij frietjes of bij een pasta of rijstgerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de marinade voor de kip:

  • 4 kipfilets
  • 2 el knoflookzout
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 3 el olijfolie

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml slagroom
  • 1 tl mosterd
  • 1 el sojasaus
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el gedroogde peterselie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilets in de lengte door de helft. Marineer de kipfilets met de knoflookzout, paprikapoeder, uierpoeder en wat olijfolie.
  • De kip rondom even bakken en zet opzij.
  • Pel en snijd de ui fijn, was de prei en snijd in ringen.Snijd de champignons in plakken of kwarten en pers de knoflook. Voeg wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui & knoflook even glazig aan. Voeg de champignons en prei toe en bak deze mee. Als de champignons gebakken zijn, kan de kip erbij.
  • Giet de slagroom erbij en breng dit zachtjes aan de kook. Roer de mosterd, sojasaus en ketjap manis er door.
  • Laat de saus op laag vuur, zachtjes pruttelen tot de kip helemaal gaar is en de saus heerlijk dik en romig. Garneer met wat peterselie.
  • Dit gerecht is heerlijk met frietjes, rijst of bij pasta.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignons, champignonsaus, hoofdgerecht, Kip & Gevogelte, kip in saus, saus, vleesgerechten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk