Pasta met asperges is een geweldige combinatie. Voor jullie heb ik een makkelijk gerecht met spinazie, asperges, heel veel knoflook met zalmflakes. Een heerlijk gerecht dus geniet ervan!


Romige pasta met asperges, spinazie en zalm.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 6 witte asperges
- 150 gram gerookte zalmflakes
- 1 ui
- 8 teentjes knoflook
- 2 grote handen bladspinazie
- ongezouten roomboter
- 100 ml kookroom
- 1 groente bouillonblokje
- 50 gram parmezaanse kaas
- snuf bieslook
- peper
- zout
Instructies
- Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje beetgaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook in een keukenmachine.
- Was en schil de asperges en snijd in 3 stukken. Kook de asperges met een klontje roomboter tot ze beetgaar zijn en haal uit de pan.
- Verhit ondertussen een klontje roomboter in een pan en bak de ui met knoflook zachtjes glazig.
- Na 5 minuten voeg je de spinazie erbij en laat dit slinken.
- Voeg de kookroom, parmezaanse kaas, de helft van de zalm en snuf bieslook toe.
- Schep voorzichtig de spaghetti door de saus en voeg eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
- Schep de pasta op de borden met de stukjes asperges. Garneer met wat zalm en bieslook.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle