Het recept voor deze vegetarische spinazietaart noemen ze ook wel Spanakopita. Dit is een Grieks gerecht met filodeeg, spinazie en feta. De Griekse keuken is altijd al heel erg lekker dus deze kan je zeker proberen!
Vegetarische spinazietaart met feta.
Ingrediënten
- 300 gram spinazie
- 100 gram feta
- 2 eieren
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- snuf tijm
- snuf peterselie
- snuf dille
- snuf zout
- snuf peper
- handje pijnboompitten
- boter
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat 7 filodeeg vellen ontdooien. Snipper de ui en knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten zachtjes aan. Voeg de spinazie toe en laat dit langzaam slinken.
- Als de spinazie is geslonken doe je alles in een vergiet en zorg dat alle vocht uit de spinazie is. Doe dit echt goed anders is je taart vochtig. (zelf wring ik nadat de spinazie wat afgekoeld is met de hand alle vocht eruit) Het geeft een zooitje maar het werkt het beste.
- Doe 2 eieren in een kom. Verkruimel de feta boven de kom. Roer de spinazie, kruiden en de pijnboompitten er doorheen.
- Smelt wat boter in de magnetron en vet een klein bakblik in. Leg 1 velletje filodeeg op de bodem van de bakblik. Smeer deze lichtje in met wat gesmolten boter en leg hier weer een ander vel op. Dit herhaal je met 5 vellen en zorg dat het oven de randen heen gaat, want aan het eind vouw je dit allemaal naar binnen.
- Giet het spinaziemengsel in het bakblik en leg 1 filodeeg vel over het taartje. Smeer deze in met wat boter. Vouw alle vellen die over de rand hingen naar binnen zodat het taartje bedekt is en leg hier nog 1 filodeeg vel overheen. Smeer alles weer in met boter.
- Bak de spinazietaart ongeveer 30 á 35 minuten mooi goudbruin en gaar. Laat hem na het bakken een klein beetje afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle