Hier ga je vrolijk van worden! Een lekkere soep van bloemkool, kerrie & kokos. Bekijk alle soep recepten hier!
Bloemkool kerriesoep met kokosmelk.
Ingrediënten
- 1/2 bloemkool
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el kerrie
- 150 ml kokosmelk
- 300 ml water
- peper
- zout
- olijfolie
- eventueel peterselie
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan tot het glazig is.
- Was en snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze samen met de kerrie toe aan de pan. Bak de bloemkool 5 minuten mee.
- Voeg na 5 minuten water en het bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. (de bloemkool moet zacht zijn)
- Pureer de soep tot een gladde soep en roer de kokosmelk doorheen. Warm de soep weer even op. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe en garneer met eventueel wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hi Lisz,
Wat leuk om te horen! Fijn dat het gesmaakt heeft.
Heel erg lekker! De meeste bloemkoolsoepen vind ik nogal vlak van smaak. Maar deze is lekker krachtig en pittig en toch ook zacht, iets romig, dankzij de kokosmelk.
Wat leuk om te horen Angela!
Voor wat meer pit is sambal helemaal top!
Zal hem zelf ook eens maken met wat sambal.
Had nog een halve bloemkool liggen en ipv soep met (blauwe) kaas kwam ik dit recept tegen en dit is een blijvertje hoor! Heb er een klein lepeltje sambal bij gedaan en wat bieslook als garnering. Heel smaakvol, iets romig door de kokosmelk met een mooie gladde structuur. Heerlijk! Dank je wel Danielle