Hier wordt je vrolijk van! Een lekker gekleurde soep vol met smaak van kerrie en kokos. Ideaal als je nog wat bloemkool over hebt. Snel gemaakt en genieten maar!
Bloemkool kerriesoep met kokosmelk.
Hier wordt je vrolijk van! Een soep met kerrie en kokos. Ideaal als je nog wat bloemkool over hebt. Snel gemaakt en genieten maar!
Ingrediënten
- 1 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 el kerrie
- 1/2 bloemkool
- 200 ml kokosmelk
- 1 groentebouillonblokje
- 500 ml water
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook aan tot het glazig is.
- Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze samen met de kerrie toe aan de pan. Bak de bloemkool 4 minuten mee.
- Voeg na 4 minuten 500 ml water met het bouillonblokje toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep tot een gladde soep en roer de kokosmelk doorheen. Laat de soep nog even 2 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe en garneer met eventueel wat peterselie.
- Eetsmakelijk!
Dit recept komt uit de box van Veganbox
Leave a comment