Een zoetig en licht pittig gerecht die binnen 30 minuten op tafel staat. Een makkelijk gerecht wat ook zeker gegeten kan worden door kinderen.
Gekruide boontjes met gehakt en rijst.
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 groente bouillonblokje
- 400 gram sperzieboontjes
- 1 rood paprika
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- scheutje sojasaus
- 1 el kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- scheut chilisaus op smaak
- 1 tl sambal
Instructies
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen met bouillonblokje beetgaar. Giet af en zet opzij zonder deksel.
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Pel en snijd de ui in halve ringen, paprika in repen en pers de knoflook.
- Rul het gehakt in een koekenpan, voeg na 3 minuten de ui, paprika en de knoflook toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de kerriepoeder, sojasaus, ketjap manis, chilisaus en sambal toe en roer dit goed door het gehaktmengsel heen. Laat dit even 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de boontjes door het gehaktmengsel.
- Garneer eventueel met gebakken uitjes of Seroendeng sedap.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Hoi Brenda, bedankt voor de oplettendheid!
Geen gekruide boontjes zonder de boontjes! Ze staan erbij 😉
Volgens mij zijn de boontjes vergeten