Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BUDGET RECEPTEN HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Gekruide boontjes met gehakt en rijst.

Een lekker en simpel zoetig en licht pittig gerecht die binnen 30 minuten op tafel kan staan.
Een makkelijk gerecht wat ook zeker gegeten kan worden door kinderen.

Gekruide boontjes met gehakt en rijst.

Een lekker en simpel zoetig en licht pittig gerecht die binnen 30 minuten op tafel kan staan. Een makkelijk gerecht wat ook zeker gegeten kan worden door kinderen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, rijstgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rood paprika
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram sperzieboontjes
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 groentenbouillon blokje
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje sojasaus
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el ketjap manis
  • scheut chilisaus op smaak
  • 1 tl sambal

Instructies
 

  • Kook de sperziebonen met 1 groentebouillon blokje beetgaar, giet af en zet opzij zonder deksel.
  • Kook ondertussen de rijst.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen, paprika in repen en pers de knoflook.
  • Rul het gehakt in een koekenpan, voeg na 3 minuten de ui, paprika en de knoflook toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee. 
  • Voeg de kerriepoeder, sojasaus, ketjap manis, chilisaus en sambal toe en roer dit goed door het gehaktmengsel heen. Laat dit even 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de boontjes door het gehaktmengsel.
  • Serveer met zilvervliesrijst. Garneer eventueel met gebakken uitjes of Seroendeng sedap.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gehakt, rijst, sperziebonen

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Danielle Westdijk

    Hoi Brenda, bedankt voor de oplettendheid!
    Geen gekruide boontjes zonder de boontjes! Ze staan erbij 😉

    januari 26, 2022 at 6:49 PM
  • Reply Brenda

    Volgens mij zijn de boontjes vergeten

    januari 26, 2022 at 6:03 PM
  • Leave a Reply

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.