Een lekker en simpel zoetig en licht pittig gerecht die binnen 30 minuten op tafel kan staan.
Een makkelijk gerecht wat ook zeker gegeten kan worden door kinderen.
Gekruide boontjes met gehakt en rijst.
Een lekker en simpel zoetig en licht pittig gerecht die binnen 30 minuten op tafel kan staan. Een makkelijk gerecht wat ook zeker gegeten kan worden door kinderen.
Ingrediënten
- 1 rood paprika
- 300 gram rundergehakt
- 400 gram sperzieboontjes
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 groentenbouillon blokje
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- scheutje sojasaus
- 1 el kerriepoeder
- 2 el ketjap manis
- scheut chilisaus op smaak
- 1 tl sambal
Instructies
- Kook de sperziebonen met 1 groentebouillon blokje beetgaar, giet af en zet opzij zonder deksel.
- Kook ondertussen de rijst.
- Pel en snijd de ui in halve ringen, paprika in repen en pers de knoflook.
- Ruw het gehakt in een koekenpan, voeg na 3 minuten de ui, paprika en de knoflook toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
- Voeg de kerriepoeder, sojasaus, ketjap manis, chilisaus en sambal toe en roer dit goed door het gehaktmengsel heen. Laat dit even 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de boontjes door het gehaktmengsel.
- Serveer met zilvervliesrijst. Garneer eventueel met gebakken uitjes of Seroendeng sedap.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
2 Comments
Hoi Brenda, bedankt voor de oplettendheid!
januari 26, 2022 at 6:49 PMGeen gekruide boontjes zonder de boontjes! Ze staan erbij 😉
Volgens mij zijn de boontjes vergeten
januari 26, 2022 at 6:03 PM