Notenrepen met karamel & chocolade.

Lekkere energierepen vol met dadels, noten en chocolade. Eet er alleen niet te veel van, want ze zijn erg calorierijk maar wel met goede ingrediënten. Dit kan ik de hele dag wel door eten! Kijk snel voor het recept!

Dadel notenrepen met salted caramel & chocolade.

Lekkere energierepen vol met dadels, noten en chocolade. Eet er alleen niet te veel van, want ze zijn erg calorierijk maar wel met goede ingrediënten. Dit kan ik de hele dag wel door eten!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Tussendoortje
Porties 12 stukken

Ingrediënten
  

Voor de dadel & notenbodem:

  • 150 gram dadels zonder pit
  • 100 gram noten naar eigen keuze
  • zeezout
  • 2 el kokosrasp

Voor de karamel:

  • 100 gram dadels zonder pit
  • 75 gram pindakaas zonder noten
  • 1 tl vanille extract
  • snuf zeezout
  • 3 el stroop
  • 1 el kokosolie

Chocolade laag:

  • 100 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 el melk

Instructies
 

  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en bestrooi de bodem met wat kokosrasp. Doe alle ingrediënten voor de dadel & noten bodem in een keukenmachine en mix tot een kleverige massa.
  • Druk de dadel&noten goed aan.
  • Doe alle ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine en mix tot een mooie karamel pasta. Voeg eventueel wat water toe als de dadels droog zijn.
  • Giet de karamel in de bakvorm op de bodem. Mooi glad maken met een natte bolle kant van een lepel.
  • Doe alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een steelpannetje. Laat dit zachtjes smelten en giet de gesmolten chocolade over de karamellaag.
  • Bestrooi eventueel met wat gemalen nootjes.
  • Zet de bakvorm een halve dag in de koelkast staan voordat je het gaat snijden. Ik bewaar de stukjes in de vriezer. Zo heb je elke dag wat lekkers!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord chocolade, dadels, energierepen, noten, saltyrepen

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk