Lekkere energierepen vol met dadels, noten en chocolade. Eet er alleen niet te veel van, want ze zijn erg calorierijk maar wel met goede ingrediënten. Kijk snel voor het recept!
Dadel notenrepen met salted caramel & chocolade.
Ingrediënten
Voor de dadel & notenbodem:
- 150 gram dadels zonder pit
- 100 gram noten naar eigen keuze
- zeezout
- 2 el kokosrasp
Voor de karamel:
- 100 gram dadels zonder pit
- 75 gram pindakaas zonder noten
- 1 tl vanille extract
- snuf zeezout
- 3 el stroop
- 1 el kokosolie
Chocolade laag:
- 100 gram pure chocolade
- 1 el stroop
- 2 el melk
Instructies
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en bestrooi de bodem met wat kokosrasp. Doe alle ingrediënten voor de dadel & noten bodem in een keukenmachine en mix tot een kleverige massa.
- Druk de dadel & noten goed in de bakvorm aan.
- Doe alle ingrediënten voor de karamel in de keukenmachine en mix tot een mooie karamel pasta. Voeg eventueel wat water toe als de dadels droog zijn.
- Giet de karamel in de bakvorm op de bodem. Mooi glad maken met een natte bolle kant van een lepel.
- Doe alle ingrediënten voor de chocoladelaag in een steelpannetje. Laat dit zachtjes smelten en giet de gesmolten chocolade over de karamellaag.
- Bestrooi eventueel met wat gemalen nootjes.
- Zet de bakvorm een halve dag in de koelkast voordat je het gaat snijden. Ik bewaar de stukjes in de vriezer. Zo heb je elke dag wat lekkers!
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle