Een basisrecept voor een lekkere stevige zoete aardappelsoep. Binnen 25 minuten zet je deze lekkere soep op tafel. Bekijk alle soep recepten hier!


Zoete aardappelsoep.
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 1 groente bouillonblokje
- 500 ml water
- peterselie
- chili vlokken (voor wat pit)
Instructies
- Schil de zoete aardappels en snijd de aardappels in blokjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook en snijd de tomaat in blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan.
- Voeg de zoete aardappelblokjes en tomaat toe en bak mee.
- Voeg het water en bouillonblokje toe en kook dit ongeveer 15 minuten tot de zoete aardappel gaar is.
- Pureer de soep.
- Garneer met wat peterselie en chili vlokken.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle