tortellini Caesar salade.

Vanavond iets heerlijks op het menu? Een eenvoudig, maar verrukkelijke Tortellini Caesar Salade. Een perfecte combinatie van gevulde tortellini, kip, sla met een smaakvolle Caesar dressing.

Tortellini Caesar salade

Vanavond iets heerlijks op het menu! Een eenvoudig, maar verrukkelijke Tortellini Caesar Salade. Een perfecte combinatie van gevulde tortellini, kip, sla met een smaakvolle Caesar dressing.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram tortellini (bijvoorbeeld gevuld met kaas of vlees)
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 125 gram mini mozzarella bolletjes, door de helft gesneden
  • ½ komkommer, in halve plakjes
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • 85 gram veldsla
  • 20 gram croutons
  • handje pijnboompitten, geroosterd
  • Caesar dressing (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • kipkruiden
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de tortellini volgens de instructies op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
  • Bak de spekblokjes in een koekpan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi de kipfiletblokjes met kipkruiden naar smaak en bak met wat olijfolie tot ze gaar zijn. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Meng de gekookte tortellini, mozzarella, komkommer, rode ui, Parmezaanse kaas, kipfiletblokjes en spekblokjes in een grote kom.
  • Voeg de sla toe en meng voorzichtig.
  • Voeg naar smaak Caesar dressing toe en meng opnieuw totdat alles gelijkmatig is bedekt.
  • Garneer met wat croutons, pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord ceasersalade, pastasalade

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2024 | Eten met Danielle