Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

BIJGERECHTEN ONTBIJT, LUNCH & DRANKJES RECEPTEN

Rucola salade met appel & walnoten.

Deze salade is heerlijk fris en tegelijk wat pittig door de rucola. Een heerlijk gevulde salade met stukjes zoete appel, walnoten, tomaten, pijnboompitten en geitenkaas.

Rucola salade met appel & walnoten.

Deze salade is heerlijk fris en tegelijk wat pittig door de rucola. Een heerlijk gevulde salade met stukjes zoete appel, walnoten, tomaten, pijnboompitten & geitenkaas. Ideaal als bijgerecht.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang Bijgerecht, lunchgerecht, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • klein zakje rucola sla
  • 1 appel
  • handje walnoten
  • handje pijnboompitten
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 snoeptomaten
  • 1 el honing
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • 1 tl citroensap
  • snuf zout

Instructies
 

  • Was en snijd de appel in kleine stukjes, de tomaatjes in vieren en rooster de pijnboompitten.
  • Meng in een kom de rucola sla met de stukjes appel, tomaten, pijnboompitten, walnoten (eventueel breken).
  • Meng in een bakje de extra vierge olijfolie, citroensap, appelazijn, honing en snufje zout voor de dressing. Voeg dit toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Verkruimel de geitenkaas over de salade en klaar.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord frisse salade, rucola

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

1 Comment

  • Reply Chantal

    4 sterren
    Een salade met geitenkaas en walnoten is altijd goed. Hier thuis is dit zeker favoriet.

    september 13, 2022 at 12:20 PM
  • Leave a Reply

    Rating recept




    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.