Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Bloemkool curry met zoete aardappel.

Curry’s zijn zó lekker en zó makkelijk, wij zijn er dol op! Je kan alle kanten op met curry’s. Probeer eens dit recept voor een curry met kip en bloemkool met zoete aardappel.

Bloemkool curry met zoete aardappel.

Curry’s zijn zó lekker en zó makkelijk, wij zijn er dol op! Je kan alle kanten op met curry’s. Probeer eens dit recept voor een curry met kip en bloemkool met zoete aardappel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 grote  zoete aardappels
  • 1/2 bloemkool
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 2 el rode curry pasta Conimex
  • 150 gram kipfilet blokjes
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el garam masala
  • 1 el kurkuma
  • olijfolie

Instructies
 

  • Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in blokjes en de kipfilet in blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook met de kipfiletblokjes 4 minuten aan. Voeg de blokjes aardappel en tomaten toe en roerbak dit mee. Voeg na 2 minuten de bloemkoolroosjes toe en bak dit samen nog 5 minuten.
  • Voeg de rode currypasta, de garam masala en de kurkuma toe en roer dit goed door. Voeg de kokosmelk bij en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen en bloemkool beetgaar zijn.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool curry met zoete aardappel, currygerecht, rodecurry

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.