We mogen weer lekker stampen! Een lekker stamppotje met rode ui, spekjes en rookworst.
Boerenkool met rookworst.
Ingrediënten
- 300 gram gesneden boerenkool
- 700 gram kruimige aardappelen
- 200 gram spekreepjes
- 2 rode ui
- 1 el mosterd
- 1 groente bouillonblokje
- peper
- zout
- ketjap manis
- klontje boter
- scheutje melk
- 1 XXL rookworst
Instructies
- Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
- Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
- Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groente bouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
- Pel en snijd de rode uien in dunne halve ringen. Bak eerst in een koekenpan de spekjes aan. Voeg na 5 minuten de rode ui toe en bak de spekjes zachtjes krokant. Voeg de laatste 2 minuten nog een scheut ketjap manis toe.
- Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheut melk tot een mooi puree.
- Roer de boerenkool met de helft van de ui en spekjes door de puree heen. Voeg de mosterd toe met een scheutje ketjap manis, peper en zout naar smaak. Even roeren en klaar.
- Bereid de rookworst volgens de verpakking. Garneer de stamppot met de overige ui en krokante spekjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle