Boerenkool met rookworst.

We mogen weer lekker stampen! Een lekkere stamppot met rode ui, spekjes en rookworst.

Boerenkool met rookworst.

We mogen weer lekker stampen! Een lekkere stamppot met rode ui, spekjes en rookworst.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram gesneden boerenkool
  • 700 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 rode ui
  • 1 el mosterd
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • zout
  • ketjap manis
  • klontje boter
  • scheutje melk
  • 1 XXL rookworst

Instructies
 

  • Schil en was de aardappelen en snijd in stukjes.
  • Zet de aardappelen met water en snuf zout op het vuur en kook ze in 15 á 20 minuten gaar.
  • Doe de boerenkool in een grote pan met water en 1 groentebouillonblokje en kook dit gaar in 20 minuten.
  • Pel en snijd de rode uien in dunne halve ringen. Bak eerst in een koekenpan de spekjes aan. Voeg na 5 minuten de rode ui toe en bak de spekjes zachtjes krokant. Voeg de laatste 2 minuten nog een scheut ketjap manis toe.
  • Giet de aardappelen en de boerenkool af, stamp de aardappelen met een klontje boter en een scheut melk tot een mooi puree.
  • Roer de boerenkool met de helft van de ui en spekjes door de puree heen. Voeg de mosterd toe met een scheutje ketjap manis, peper en zout naar smaak. Even roeren en klaar.
  • Bereid de rookworst volgens de verpakking. Garneer de stamppot met de overige ui en krokante spekjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot, stamppot boerenkool, winter recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk