Heerlijk recept voor lekkere koekjes vol met amandelstukjes en sinaasappelrasp. Lekker bij de koffie of thee.
Amandel sinaasappel koekjes.
Ingrediënten
- 150 gram ongezouten boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 gram suiker
- 1 eidooier
- 200 gram bloem
- 1 sinaasappel
- 180 gram amandelen
- snuf zout
- scheutje melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de boter in kleine stukjes en mix de boter met suiker, vanillesuiker en eidooier tot een mooi egaal deeg.
- Voeg de bloem toe.
- Rasp de sinaasappel en roer met een spatel de rasp door het deeg heen.
- Maal de amandelen tot stukjes en roer ook dit met een spatel door het deeg. Voeg wat melk en zout toe.
- Maak van het deeg allemaal kleine balletjes (rond 4 cm) en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Druk ze nog een beetje plat.
- Bak de koekjes 20 minuten goudbruin en laat ze goed afkoelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle