Butter Chicken.

Deze Butter chicken zet je binnen 30 minuten op tafel en is mega lekker! De kip is heerlijk zacht.

Butter Chicken.

Deze Butter chicken zet je binnen 30 minuten op tafel en is mega lekker! De kip is heerlijk zacht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de kip:

  • 800 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml griekse yoghurt
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el garam masala kruiden

Voor de saus:

  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 75 gram roomboter
  • 2 tl gehakte gember
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el garam masala kruiden
  • 400 gram tomatenblokjes (blik)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el suiker
  • 100 ml slagroom
  • verse koriander
  • snuf zout

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. (Ik doe het zelf in een keukenmachine zodat het goed fijn is.) Marineer hiermee de kipfiletblokjes samen met de griekse yoghurt, chilipoeder, komijn, gember, paprika en garam masala. Meng alles goed door elkaar en laat dit in de koelkast even goed intrekken.
  • Voor de saus pel en snijd je de ui en knoflook fijn (Ik doe dit weer in de keukenmachine extra lang zodat het een gladde saus gaat worden.) Verwarm de roomboter in de koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan.
  • Voeg de gemarineerde kip toe met de gember, kaneel, komijn, paprika, garam masala en bak dit voor 5 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en de slagroom toe, roer dit goed door en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes met deksel pruttelen. De kip kan zo heerlijk zachtjes gaar worden.
  • Ondertussen kook je de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm je de naanbrood op of maak je dit zelf. (Recept kan je op de site vinden)
  • Garneer met wat fijngesneden koriander en voeg eventueel zout naar smaak toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkoolcurry, butter chicken, butterchicken, garam masala, kip met rijst, romige saus

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39