Deze Butter chicken zet je binnen 30 minuten op tafel en is mega lekker! De kip is heerlijk zacht.
Butter Chicken.
Ingrediënten
Voor de kip:
- 800 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml griekse yoghurt
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl komijn
- 2 tl gehakte gember
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el garam masala kruiden
Voor de saus:
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 75 gram roomboter
- 2 tl gehakte gember
- 1 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 2 tl paprikapoeder
- 1 el garam masala kruiden
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 70 gram tomatenpuree
- 2 el suiker
- 100 ml slagroom
- verse koriander
- snuf zout
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes, pel en snijd de ui heel fijn en pers de knoflook uit. (Ik doe het zelf in een keukenmachine zodat het goed fijn is.) Marineer hiermee de kipfiletblokjes samen met de griekse yoghurt, chilipoeder, komijn, gember, paprika en garam masala. Meng alles goed door elkaar en laat dit in de koelkast even goed intrekken.
- Voor de saus pel en snijd je de ui en knoflook fijn (Ik doe dit weer in de keukenmachine extra lang zodat het een gladde saus gaat worden.) Verwarm de roomboter in de koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan.
- Voeg de gemarineerde kip toe met de gember, kaneel, komijn, paprika, garam masala en bak dit voor 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en de slagroom toe, roer dit goed door en laat dit op laag vuur 15 minuten zachtjes met deksel pruttelen. De kip kan zo heerlijk zachtjes gaar worden.
- Ondertussen kook je de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en warm je de naanbrood op of maak je dit zelf. (Recept kan je op de site vinden)
- Garneer met wat fijngesneden koriander en voeg eventueel zout naar smaak toe.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle