Kip Ketjap met broccoli en rijst.

Ook zo zin in kip ketjap? Probeer dit recept eens een keer. Deze snelle kip ketjap met broccoli zet je binnen 20 minuten op tafel. Favoriet gerecht op Eten met Danielle!

Kip ketjap met broccoli en rijst.

Ook zo zin in kip ketjap? Probeer dit recept eens een keer. Deze snelle kip ketjap met broccoli zet je binnen 20 minuten op tafel. Favoriet gerecht op Eten met Danielle!
4 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram rijst
  • 1 kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 1/2 gele ui
  • 1 rode ui
  • 1 stronk broccoli
  • 1 volle hand taugé
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheuten ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 el honing
  • handje ongezoute cashewnoten 
  • sesamzaadjes
  • olijfolie
  • eventueel bloem of maizena om de saus te binden
  • eventueel groentebouillonblokje

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kip in kleine blokjes en de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de broccoliroosjes 4-5 minuten beetgaar.
  • Snijd de uien in grove stukken, snijd de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten aan en voeg daarna de kipfiletblokjes en champignons toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg wat flinke scheuten ketjap manis, 1 el sojasaus en 2 el honing toe en laat dit voor 5 minuten zachtjes omscheppend pruttelen.
  • Voeg als laatste de taugé en broccoli toe, schep alles even goed door en garneer met sesamzaadjes en cashewnoten.
  • Saus te dun? Roer 1 el bloem of maizena door de saus. Te weinig smaak nog? Dan kan je een ½ bouillonblokje boven de pan verkruimelen.
  • Serveer met rijst of couscous
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kip ketjap, kip met rijst

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

9 thoughts on “Kip Ketjap met broccoli en rijst.

  1. 5 sterren
    Ik maak dit recept heel vaak, vervang de honing door esdoornsiroop. Heel eenvoudig en zeer smaakvol, verre van flauw. Ook ideaal om mijn zoon van 2 groente te laten eten, dit recept kan ook met noedels

  2. Hoi Mattanja, flauw?! Oh, dat hoor ik voor het eerst. De ketjap en soja moeten zeker genoeg smaak geven.

    Volgende keer kan je eventueel een bouillonblokje boven de pan kunnen verkruimelen of met de broccoli meekoken.

  3. 5 sterren
    Vanavond dit gerecht gelijk gemaakt. Dit gerecht was ontzettend lekker! Gaan we zeker nog eens maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk