Kipfilet met gebakken snijbonen, paprika en kerrie. Zo heb je nog nooit je snijboontjes gegeten. Ook erg lekker met gebakken aardappeltjes.
Gebakken kerrie snijbonen met rijst.
Ingrediënten
- 350 gram volkoren rijst
- 400 gram gesneden snijbonen
- 300 gram kipfilet in blokjes
- 2 el kerriepoeder
- 1 gele ui
- 1 rode ui
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 50 ml water
- olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Pel en snijd de ui fijn, de paprika en kipfilet in blokjes.
- Marineer de kipfilet met wat olijfolie, paprikapoeder en knoflookpoeder en zet opzij.
- Verwarm in een hapjespan olijfolie en fruit de ui aan. Voeg na 3 minuten de paprika en kipfilet toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna al roerend de snijbonen toe.
- Bak de snijbonen al roerend 8 minuten mee. Voeg de kerriepoeder met 50 ml water toe. Roer dit even goed om en laat dit met deksel nog een aantal minuten zachtjes stoven. (De snijbonen moeten beetgaar worden.)
- Serveer de snijbonen met de rijst.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Op zich een lekker recept, was voor mij alleen wat aan de droge kant. Miste een sausje.