Gebakken kerrie snijbonen met rijst.

Kipfilet met gebakken snijbonen, paprika en kerrie. Zo heb je nog nooit je snijboontjes gegeten. Ook erg lekker met gebakken aardappeltjes.

Gebakken kerrie snijbonen met rijst.

Kipfilet met gebakken snijbonen, paprika en kerrie. Zo heb je nog nooit je snijboontjes gegeten. Ook erg lekker met gebakken aardappeltjes.
3 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram volkoren rijst
  • 400 gram gesneden snijbonen
  • 300 gram kipfilet in blokjes
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 50 ml water
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Pel en snijd de ui fijn, de paprika en kipfilet in blokjes.
  • Marineer de kipfilet met wat olijfolie, paprikapoeder en knoflookpoeder en zet opzij.
  • Verwarm in een hapjespan olijfolie en fruit de ui aan. Voeg na 3 minuten de paprika en kipfilet toe en bak dit 5 minuten mee. Voeg daarna al roerend de snijbonen toe.
  • Bak de snijbonen al roerend 8 minuten mee. Voeg de kerriepoeder met 50 ml water toe. Roer dit even goed om en laat dit met deksel nog een aantal minuten zachtjes stoven. (De snijbonen moeten beetgaar worden.)
  • Serveer de snijbonen met de rijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kerrieboontjes, rijstgerecht, snijbonen

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Gebakken kerrie snijbonen met rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk