Aardappeltjes uit de oven met gewokte andijvie.

Krokante aardappeltjes met schil uit de oven. Een heerlijk gerecht en het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet zijn werk.

Aardappeltjes uit de oven met gewokte andijvie.

Krokante aardappeltjes met schil uit de oven. Een heerlijk gerecht en het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken, want de oven doet zijn werk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 2 rood uien
  • snuf tijm
  • snuf paprikapoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf zout
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 300 gram kipfiletblokjes
  • kipkruiden
  • olijfolie
  • extra vierge olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Was en snijd de aardappeltjes door de helft en kook de aardappeltjes voor 8 minuten en giet de aardappeltjes af.
  • Marineer de aardappeltjes met olijfolie, tijm, paprikapoeder, knoflookpoeder en snuf zout. Schep alles goed door elkaar en verdeel ze op een bakplaat.
  • Bak de aardappeltjes voor ongeveer 30 minuten. De aardappeltjes moeten goudbruin en licht krokant zijn. Tussendoor even omscheppen.
  • Ondertussen pel en snijd je de uien in parten.
  • Marineer de kip met kip kruiden en bak de kip met wat olijfolie gaar.
  • Schep de ui erbij en bak dit voor een paar minuten mee.
  • Voeg de andijvie toe en roerbak dit kort mee. De andijvie mag nog knapperig blijven.
  • Haal de aardappeltjes uit de oven en schep de andijvie met kip door de aardappeltjes heen of serveer dit apart erbij.
  • Besprenkel de aardappeltjes met wat extra zout en een lekkere extra vierge olijfolie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappel recepten, andijvie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle