Parelcouscous met plantaardige zalmfilet in sticky ketjapsaus.

Een heerlijk gerecht wat je snel op tafel kan hebben staan. De plantaardige zalmfilet verwarm je in de airfryer en krijgt een heerlijk krokant korstje en met de ketjap manis & sojasaus is dit gerecht een echte aanrader!

Parelcouscous met plantaardige zalmfilet in sticky ketjapsaus.

Een heerlijk gerecht wat je snel op tafel kan hebben staan. De plantaardige zalmfilet verwarm je in de airfryer en krijgt een heerlijk krokant korstje. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakje plantaardige zalmfilet van Vivera
  • 2 builtjes parelcouscous van Lassie
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handen spinazie
  • 4 bosuitjes
  • 10 el ketjap manis
  • 5 el sojasaus
  • 1 el suiker
  • sesamzaadjes
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Doe de 2 builtje in een pan met ruim kokend water en laat de parelcouscous 9 minuten doorkoken en daarna laat je de zakjes goed uitlekken.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en de ui en knoflook fijn.
  • Snijd de bosui in ringen.
  • Verwarm de airfryer op 200 graden en bak de plantaardige zalmfilets 8 minuten krokant.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook met de stukjes zongedroogde tomaten glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak dit even mee.
  • Roer de uitgelekte parelcouscous door de groente met een snuf peper en zout.
  • Kook de ketjapmanis, sojasaus met de suiker in een koekenpan tot de saus wat dikker is. Leg de zalmfilets hier in en schep wat lepels saus over de zalmfilets. Bestrooi met de sesamzaadjes en bosuitjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord parelcouscous, vegetarische recepten, zalmfilet

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk