Zandkoekjes met een twist.

Zandkoekjes maken is helemaal niet moeilijk en ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker. Maar wil je iets meer dan alleen waanzinnig? Dan kan je zandkoekjes met stukjes walnoot maken. Genieten!

Zandkoekjes met een twist.

Zandkoekjes maken is helemaal niet moeilijk en ze zijn ook nog eens waanzinnig lekker. Maar wil je iets meer dan alleen waanzinnig? Dan kan je zandkoekjes met stukjes walnoot maken. Genieten!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 24 stuks

Ingrediënten
  

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 280 gram bloem
  • 2 handen walnoten
  • snuf zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix de boter met de vanillesuiker en kristalsuiker tot een mooie gladde mengsel. Voeg de ei, kaneel en bloem toe en mix dit tot een deeg.
  • Maal de walnoten in een keukenmachine. Niet te veel, want wat stukjes noot is altijd lekker.
  • Haal de deeg uit de kom en kneed met de handen tot een grote bal. Maak uit de deeg allemaal kleine balletjes. Druk ze wat plat en leg ze op de bakplaat die bedekt is met bakpapier.
  • Bak de koekjes ongeveer 15 minuten goudbruin. Bij het afkoelen worden ze heerlijk krokant.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord notenkoekjes, walnoten, zandkoekjes, zandkoekjes met walnoten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk