Pasta met Italiaanse balletjes.

Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel.

Pasta met Italiaanse balletjes.

Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel. 
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti
  • blik tomatenblokjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 300 gram half om half gehakt
  • 2 el italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blaadjes basilicum
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Meng het gehakt met de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden. Draai er kleine gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes even aan.
  • Voeg na 6 minuten de blik met tomatenblokjes erbij en roer het voorzichtig door. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer dit door de saus. Breng de saus naar smaak met peper en zout en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen. 
  • Meng de pasta door de tomatensaus en serveer het met geraspte parmezaanse kaas
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord italiaansekeuken, pasta, pasta bolognese, pasta met balletjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk