Ik kies graag simpele recepten, vooral als je niet zoveel tijd hebt en toch iets op tafel moet zetten. Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Pasta met Italiaanse balletjes.
Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Ingrediënten
- 300 gram half of half geluid
- 3 el italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 3 blaadjes basilicum
- zakje parmezaanse kaas
- pot pastasaus naar keuze
- 350 gram spaghetti
- 1 groentebouillonblokje
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Meng het gehakt met de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden. Rol er kleine gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes even aan.
- Voeg na 6 minuten de tomatensaus erbij en roer het voorzichtig door. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze vervolgens door de saus. Breng de saus naar smaak met peper en zout en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen.
- Breng water aan de kook met 1 groentebouillonblokje en kook de spaghetti beetgaar. Giet het water af, roer de gekookte pasta door de tomatensaus en serveer het warm met wat lekkere parmezaanse kaas.
- Heerlijk met broccoli als bijgerecht.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment