Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Pasta met Italiaanse balletjes.

Ik kies graag simpele recepten, vooral als je niet zoveel tijd hebt en toch iets op tafel moet zetten. Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel.

Pasta met Italiaanse balletjes.

Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram half of half geluid
  • 3 el italiaanse kruiden
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 blaadjes basilicum
  • zakje parmezaanse kaas
  • pot pastasaus naar keuze
  • 350 gram spaghetti
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Meng het gehakt met de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden. Rol er kleine gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes even aan.
  • Voeg na 6 minuten de tomatensaus erbij en roer het voorzichtig door. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze vervolgens door de saus. Breng de saus naar smaak met peper en zout en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen. 
  • Breng water aan de kook met 1 groentebouillonblokje en kook de spaghetti beetgaar. Giet het water af, roer de gekookte pasta door de tomatensaus en serveer het warm met wat lekkere parmezaanse kaas. 
  • Heerlijk met broccoli als bijgerecht.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord italiaansekeuken, pasta, pasta bolognese, pasta met balletjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.