Een van mijn favoriete pasta gerechten is spaghetti met Italiaanse gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en binnen 30 minuten op tafel.
Pasta met Italiaanse balletjes.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- blik tomatenblokjes
- 1 groente bouillonblokje
- 300 gram half om half gehakt
- 2 el italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 2 blaadjes basilicum
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Meng het gehakt met de geperste knoflook en de Italiaanse kruiden. Draai er kleine gehaktballetjes van. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes even aan.
- Voeg na 6 minuten de blik met tomatenblokjes erbij en roer het voorzichtig door. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer dit door de saus. Breng de saus naar smaak met peper en zout en laat het op laag vuur 10 minuten sudderen.
- Meng de pasta door de tomatensaus en serveer het met geraspte parmezaanse kaas
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle