R E V I E W – Ibu spekkoek.

Ibu spekkoek ontdekte ik via Instagram. Een mooi en een tof concept en een net gestart bedrijf. Daar wil ik wel even extra aandacht aan besteden!
Na een leuk mailcontact werd er afgelopen week een smakelijk brievenbuspakketje bezorgd.

Ibu spekkoek:
De spekkoek is een traditionele Indische lekkernij voor ieder moment van de dag. Lekker bij de koffie, als dessert of gewoon als tussendoortje.

Betsy werd op 23 september 1933 geboren in Bandung (Indonesië) In de jaren ’50 emigreerde zij samen met haar man en kind naar Nederland (waar haar vader vandaan kwam). Een nieuwe en frisse start voor het gezin. Nadat het gezin in Amsterdam kwam te wonen, begon Betsy vanuit haar keuken spekkoeken voor de buurt en de lokale toko te bakken. Liefkozend werd zij door de naaste omgeving, kinderen en uiteindelijk kleinkinderen Ibu genoemd. ‘Ibu is Indonesisch voor moeder’

Kleinzoon Ashley en vriendin Ramona hebben altijd al een passie voor koken gehad, dagelijks proberen zij nieuwe recepten uit. Na het overlijden van Ibu in 2016, zijn Ramona en Ashley de keuken ingedoken om Ibu’s originele recept eigen te maken: het recept waar geen kunstmatige smaakversterkers, conserveringsmiddelen of andere onnodige stoffen zijn toegevoegd. Hun missie is simpel: Ibu’s spekkoek op de (menu) kaart zetten. Een traditionele spekkoek, maar dan in een modern jasje. Ibu is hun inspiratiebron en als eerbetoon aan haar geven willen ze Nederland kennis laten maken met de spekkoeken van Ibu!

Iedere spekkoek wordt met passie gecreëerd, waarbij alle ingrediënten zorgvuldig worden bestudeerd, gewogen en met de hand door Ibu’s recept worden verwerkt. De spekkoeken ondergaan een lang bakproces, doordat laag voor laag gebakken wordt en dat 14 keer per spekkoek. Ze werken uitsluitend met pure ingrediënten en zijn voortdurend bezig met het creëren en bakken van heerlijke (nieuwe soorten) spekkoeken. Het originele recept van onze Ibu, welke uit de jaren ’60 stamt, staat hierbij centraal.
Ook hebben ze nu een webshop waar je leuke pakketjes kan bestellen. Leuk om te geven of te krijgen!

Ontvangen:
The Original spekkoek met 6 heerlijke stukjes spekkoek. Goed verpakt en leuk verpakt.

Wat vonden we ervan:
Bij het uitpakken van de spekkoek was ik een beetje bang dat de plakjes spekkoek aan elkaar geplakt zou zitten. Gelukkig was dit helemaal niet zo en kon ik los gaan om wat foto’s te maken.
Na de foto’s mogen we eindelijk met het gezin testen! ( Daar moesten ze lang op wachten, want de geur van de spekkoek is erg verleidelijk ). De 5-Spices spekkoek heeft een noot- en kruidachtige smaak met internationale, pure ingrediënten. De eerste hap was al een explosie van een kruidachtige smaak, wat lekker! Heerlijk zachte cake, supervers en perfect gekruid. De laagjes zijn ook zo mooi. De kruiden zijn niet overheersend maar precies goed. De volgende dag hadden we allemaal nog een stukje spekkoek en ook toen was het nog lekker, zacht en vers. Ik ben erg benieuwd naar de andere smaken, want dit schreeuwt naar meer!

Conclusie:
Wat een leuk concept van 2 jonge mensen die dit hebben opgestart. Een mooi eerbetoon aan Oma Ibu en natuurlijk tof dat ze de spekkoeken ook weer in een modern jasje steken, want ondertussen hebben al verschillende smaken spekkoek in de verkoop. Ik wil deze zeker eens proberen! Erg slim is de webshop waar je de spekkoek kan bestellen en het wordt netjes thuis bezorgd in een leuke verpakking. Leuk om als cadeau te geven of te ontvangen. Ik zou hier blij van worden 😉

Trek gekregen? Vanaf 4 augustus 2020 zijn ze gestart met hun bakkerij en kan je ze vinden op: Ibu Spekkoek To-Go, Cinemadreef 152 in Almere. Geen tijd om langs te gaan? Kijk dan eens op de website voor een online bestelling.

One thought on “R E V I E W – Ibu spekkoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39