Pasta bolognese met spek & doperwten.

Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.

Pasta bolognese met spek & doperwten.

Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht, Pastagerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram volkoren pasta
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 pot pastasaus naar keuze
  • 5 zongedroogde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 150 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 groentebouillonblokje
  • 150 gram ontbijtspek
  • olijfolie
  • snuf zout
  • snuf peper

Instructies
 

  • Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
  • Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  • Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
  • Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar. 
  • Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
  • Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
  • Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord makkelijkerecepten, pasta, pasta bolognese

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk