Heerlijke pasta met spekjes en doperwten. Lekker, makkelijk en snel klaar dus ideaal als je weinig tijd hebt.



Pasta bolognese met spek & doperwten.
Ingrediënten
- 300 gram volkoren pasta
- 150 gram ontbijtspek
- 300 gram rundergehakt
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 pot basis pastasaus naar keuze
- 5 zongedroogde tomaten
- 1 el Italiaanse kruiden
- 150 gram diepvries doperwten
- 1 kippen bouillonblokje
- olijfolie
- snuf zout
- snuf peper
Instructies
- Snijd de spek in stukjes en bak deze in de koekenpan met wat olijfolie krokant en zet opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Maal de zongedroogd tomaatjes in de keukenmachine en zet opzij.
- Bak de ui en knoflook met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
- Doe daarna de gemaalde zongedroogde tomaatjes en de pot pastasaus erbij en bak 2 minuten mee.
- Kook ondertussen de spaghetti met 1 kippenbouillonblokje beetgaar.
- Doe de doperwten in een bakje met een laagje water en verwarm dit 2 minuten in de magnetron. Let op dat ze niet ontploffen, het gaat erom dat ze ontdooien. Giet ze daarna af.
- Verkruimel een groentebouillonblokje door de pastasaus en voeg 1 el Italiaanse kruiden toe. Laat de saus nog even 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Giet de spaghetti af, roer de doperwten en pasta door de saus heen. Garneer met wat gebakken spekjes of roer dit ook door de pasta heen.
- Voeg eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle