Kip masala met krieltjes & sperziebonen.

Een makkelijk gerecht wat je elke week wel kan eten! Malse stukjes kip, romige krieltjes en verse sperziebonen, allemaal gekruid met heerlijke masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie die snel op tafel staat en gegarandeerd indruk maakt!

Kip masala met krieltjes & sperziebonen.

Een makkelijk gerecht wat je elke week wel kan eten! Malse stukjes kip, romige krieltjes en verse sperziebonen, allemaal gekruid met heerlijke masala kruiden en kokosmelk. Een heerlijke combinatie die snel op tafel staat en gegarandeerd indruk maakt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 300 gram krieltjes, gehalveerd
  • 200 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 el masala kruidenmix
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook glazig.
  • Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg de masala kruidenmix, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe aan de pan. Roer goed door zodat de kruiden gelijkmatig worden verdeeld over de kip.
  • Voeg de gehalveerde krieltjes toe aan de pan. Bak ze een paar minuten mee totdat ze iets zachter worden.
  • Giet de kokosmelk in de pan en roer alles goed door. Laat het geheel sudderen op laag vuur tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt, dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
  • Terwijl de kip suddert, breng je een pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de gehalveerde sperziebonen toe en kook ze ongeveer 5 minuten, of tot ze knapperig maar toch gaar zijn. Giet ze af en zet opzij.
  • Proef de kip masala en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Roer de kip met aardappeltjes samen met de sperziebonen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelen, kip kerrie, krieltjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39