Kip masala met krieltjes & sperziebonen.

Vanavond lekker makkelijk doen? Wat dacht je van een éénpansgerecht met masala kip. Een gerecht om je vingers bij af te likken!

Kip masala met krieltjes & sperziebonen.

Vanavond lekker makkelijk doen? Wat dacht je van een éénpansgerecht met kipmasala. Een gerecht om je vingers bij af te likken!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram voorgekookte krieltjes
  • 400 gram sperziebonen
  • 500 gram kipfilet
  • 2 ui
  • 5 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 el roti kruiden
  • 2 tl sambal
  • zout
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl kaneel

Instructies
 

  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukken. Kook met 1 groente bouillonblokje beetgaar.
  • Halveer de krieltjes en zet apart.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes en pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de kipfiletreepjes, rotikruiden, kaneel, zout en sambal toe.
  • Roer alles door elkaar en bak 5 minuten of tot de kip gaar is. 
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer de sperziebonen en de krieltjes doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelen, kip kerrie, krieltjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk