Kip masala met krieltjes & sperziebonen.

Vanavond lekker makkelijk doen? Wat dacht je van een éénpansgerecht met masala kip. Een gerecht om je vingers bij af te likken!

Kip masala met krieltjes & sperziebonen.

Vanavond lekker makkelijk doen? Wat dacht je van een éénpansgerecht met kipmasala. Een gerecht om je vingers bij af te likken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram sperziebonen
  • 1 groente bouillonblokje
  • 300 gram voorgekookte krieltjes
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • el roti kruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl sambal
  • 100 ml kokosmelk
  • zout

Instructies
 

  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 á 3 stukken. Kook met 1 groente bouillonblokje beetgaar.
  • Halveer de krieltjes en bak ze met wat olijfolie gaar. Zet daarna apart.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes en pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn.
  • Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan.
  • Voeg de kipfiletreepjes, rotikruiden, kaneel, zout en sambal toe.
  • Roer alles door elkaar en bak 5 minuten of tot de kip gaar is. 
  • Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog eens 5 minuten zachtjes koken.
  • Roer de sperziebonen en de krieltjes doorheen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappelen, kip kerrie, krieltjes

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk