Vanavond lekker makkelijk doen? Wat dacht je van een éénpansgerecht met masala kip. Een gerecht om je vingers bij af te likken!
Kip masala met krieltjes & sperziebonen.
Ingrediënten
- 600 gram voorgekookte krieltjes
- 400 gram sperziebonen
- 500 gram kipfilet
- 2 ui
- 5 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 groente bouillonblokje
- 2 el roti kruiden
- 2 tl sambal
- zout
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl kaneel
Instructies
- Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukken. Kook met 1 groente bouillonblokje beetgaar.
- Halveer de krieltjes en zet apart.
- Snijd de kipfilet in kleine reepjes en pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn.
- Verwarm wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de kipfiletreepjes, rotikruiden, kaneel, zout en sambal toe.
- Roer alles door elkaar en bak 5 minuten of tot de kip gaar is.
- Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog eens 5 minuten zachtjes koken.
- Roer de sperziebonen en de krieltjes doorheen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle