Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Aubergine stoofschotel.

Zin in een lekker vegetarisch hoofdgerecht met aubergines? Dan kan je dit zeker eens maken! Het is makkelijk te maken en snel klaar. Heerlijk met couscous of rijst.

Aubergine stoofschotel.

Zin in een lekker vegetarisch hoofdgerecht met aubergines? Dan kan je dit zeker eens maken! Het is makkelijk te maken en snel klaar. Heerlijk met couscous of rijst.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergine
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • klein blikje kikkererwten
  • 2 tl roze harissa
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 tl citroensap
  • 40 ml water
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snuf bladpeterselie
  • snuf munt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Halveer deze stukken door de helft zodat je kleinere stukjes krijgt.
  • Meng de komijnzaad en olijfolie in een kom en marineer de aubergine hier in. Leg de aubergine stukjes op de bakplaat. Verwarm de aubergine 20 minuten in de oven en draai het na 10 minuten even om.
  • Maak ondertussen de saus. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten en de kikkererwten toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, harissa, granaatappelpitjes en het water toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes pruttelen. Als de aubergine gaar is kan je dit aan de saus toevoegen.
  • Roer alles zachtjes door, voeg 1 el kaneel en 1 el Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en de citroensap door en laat dit zachtjes nog 2 minuten doorpruttelen. Tot slot nog wat pepterselie en fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer dit warm met wat couscous of rijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, stoofschotel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.