Aubergine stoofschotel.

Zin in een lekker vegetarisch hoofdgerecht met aubergines? Dan kan je dit zeker eens maken! Het is makkelijk te maken en snel klaar. Heerlijk met couscous of rijst.

Aubergine stoofschotel.

Zin in een lekker vegetarisch hoofdgerecht met aubergines? Dan kan je dit zeker eens maken! Het is makkelijk te maken en snel klaar. Heerlijk met couscous of rijst.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergine
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • klein blikje kikkererwten
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 tl roze harissa
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 tl citroensap
  • 40 ml water
  • snuf bladpeterselie
  • snuf munt
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes.
  • Meng de komijnzaad en olijfolie in een kom en marineer de aubergine hier mee. Leg de aubergine stukjes op de bakplaat. Bak de aubergine 20 minuten in de oven en draai het na 10 minuten even om.
  • Maak ondertussen de saus. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten en de kikkererwten toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, harissa, granaatappelpitjes en het water toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes pruttelen. Als de aubergine gaar is kan je dit aan de saus toevoegen.
  • Roer alles zachtjes door, voeg 1 el kaneel en 1 el Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en de citroensap door en laat dit zachtjes nog 2 minuten doorpruttelen. Tot slot nog wat pepterselie en fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer dit warm met wat couscous of rijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, stoofschotel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk