Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel & spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el paprikapoeder
  • 300 gram spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de dun gesneden venkel toe aan de pan en bak deze mee tot ze iets zachter worden, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken terwijl je alles voorzichtig door elkaar roert.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje over het mengsel en giet de slagroom erbij. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en laat deze smelten in de warme pasta.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met venkel, spinazie en kipgehakt direct, eventueel met extra Parmezaanse kaas aan tafel. Geniet ervan!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39