Ook zo dol op macaroni en op eieren? Laten we dan eens creatief gaan doen! Ontzettend makkelijk, snel klaar en lekker.



Macaroni met ei.
Ingrediënten
- 160 gram macaroni
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 300 gram rundergehakt
- 1 tl sambal oelek
- 1/2 winterpeen
- 250 gram tomaten
- 1 puntpaprika
- 1 el tomatenpuree
- 1 groente bouillonblokje
- 4 eieren
- olijfolie
- peper
- 1 el italiaanse kruiden
- zout
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was en schil de winterpeen en snijd de puntpaprika heel fijn. (ik gebruik zelf een keukenmachine)
- Snijd de tomaten in kleine stukjes.(kan ook met de keukenmachine)
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, paprika en wortel voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
- Voeg de tomaten toe en verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan.
- Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus eventueel op smaak met peper en zout. Na 20 minuten pureer je dit tot een mooie tomatensaus.
- Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bak het gehakt rul in een koekenpan en voeg wat Italiaanse kruiden toe.
- Voeg de tomatensaus bij het gehakt. Doe 1 tl sambal oelek bij. Giet de macaroni af en roer dit ook door de tomatensaus.
- Smelt wat boter in een koekenpan en breek 4 eieren boven de pan. Zet het vuur laag en roer voortdurend tot je stukjes ei hebt. Dit roer je door de macaroni heen.
- Garneer eventueel nog met een gebakken ei en geraspte kaas.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Lekker!
Dit doet mij denken aan vroeger thuis. Dan aten wij ook altijd macaroni met roerei
Gisteren gelijk gemaakt en dit was zeker heerlijk. Komt in onze favoriet
Wat een geweldig recept! De kinderen zaten eerst de stukjes ei eruit te eten en daarna ging de macaroni op.