Snelle Bloemkoolsoep.

Bloemkool over? Niet weggooien maar maak er een heerlijke soep van!Dit kan met of zonder kookroom en verder heb je het meeste gewoon altijd standaard in huis. Binnen 20 minuten heb jij een heerlijk soepje op tafel! Kijk snel verder voor het recept! Bekijk alle soep recepten hier!

Snelle Bloemkoolsoep.

Bloemkool over? Niet weggooien maar maak er een heerlijke soep van!Dit kan met of zonder kookroom en verder heb je het meeste gewoon altijd standaard in huis. Binnen 20 minuten heb jij een heerlijk soepje op tafel!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool
  • 1 grote ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • 125 ml kookroom
  • 300 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • scheut olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe.
  • Bak en roer dit 5 minuten goed. Voeg een kipbouillonblokje, de kerrie en 400 ml water toe.
  • Laat dit nu 15 minuten zachtjes pruttelen. Schenk de laatste 5 minuten eventueel de kookroom toe en roer dit goed door.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
  • Lekker met pitabroodjes voor de lunch.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool, bloemkoolsoep, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, soep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk