Snelle Bloemkoolsoep.

Bloemkool over? Niet weggooien maar maak er een heerlijke soep van! Dit kan met of zonder kookroom en verder heb je het meeste vast standaard in huis. Binnen 20 minuten heb jij een heerlijk soepje op tafel! Kijk snel verder voor het recept! Bekijk alle soep recepten hier!

Snelle Bloemkoolsoep.

Bloemkool over? Niet weggooien maar maak er een heerlijke soep van! Dit kan met of zonder kookroom en verder heb je het meeste vast standaard in huis. Binnen 20 minuten heb jij een heerlijk soepje op tafel! Kijk snel verder voor het recept!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • 125 ml kookroom
  • 300 ml water
  • 1 kippen bouillonblokje
  • scheut olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg na 5 minuten de bloemkool toe.
  • Bak en roer dit 5 minuten goed. Voeg een kippen bouillonblokje, de kerrie en 400 ml water toe.
  • Laat dit nu 15 minuten zachtjes pruttelen. Schenk de laatste 5 minuten eventueel de kookroom toe en roer dit goed door.
  • Mix de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  • Bestrooi met gehakte peterselie.
  • Lekker met pitabroodjes voor de lunch.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bloemkool, bloemkoolsoep, kindvriendelijkerecepten, makkelijkerecepten, soep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39