Puntpaprika tomatensoep.

Een makkelijk & gezond recept en binnen 25 minuten op tafel.
Bekijk alle soep recepten hier!

Puntpaprika tomatensoep.

Een makkelijk & gezond recept en binnen 25 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang lunchgerecht, Soep
Porties 5 kopjes

Ingrediënten
  

  • 5 tomaten
  • 1 rood puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 aardappel (niet verplicht)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 tl basilicum of peterselie
  • 500 ml water
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui fijn en pers de knoflook. Zet een pan op het vuur en fruit de ui voor 3 minuten aan in de olijfolie.
  • Was en snijd de tomaten en paprika in stukjes, schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Zodra de ui glazig is voeg je de blokjes aardappel, paprika en tomaat toe. Bak dit al roerend 3 minuten mee.
  • Schenk daarna het water en het groente bouillonblokje bij en laat de soep 10 á 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde stevige soep. Voeg de basilicum of peterselie toe en roer dit door de soep heen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprika tomatensoep, puntpaprika tomatensoep, soep recepten, tomatensoep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Puntpaprika tomatensoep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk