Een makkelijk & gezond recept en binnen 25 minuten op tafel.
Bekijk alle soep recepten hier!
Puntpaprika tomatensoep.
Ingrediënten
- 5 tomaten
- 1 rood puntpaprika
- 1 ui
- 1 aardappel (niet verplicht)
- 1 groente bouillonblokje
- 1 tl basilicum of peterselie
- 500 ml water
- olijfolie
Instructies
- Pel en snijd de ui fijn en pers de knoflook. Zet een pan op het vuur en fruit de ui voor 3 minuten aan in de olijfolie.
- Was en snijd de tomaten en paprika in stukjes, schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Zodra de ui glazig is voeg je de blokjes aardappel, paprika en tomaat toe. Bak dit al roerend 3 minuten mee.
- Schenk daarna het water en het groente bouillonblokje bij en laat de soep 10 á 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde stevige soep. Voeg de basilicum of peterselie toe en roer dit door de soep heen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
4 á 5 kopjes soep
Voor hoeveel personen is dit recept?