Puntpaprika tomatensoep.

Een makkelijk & gezond recept en binnen 25 minuten op tafel.
Mocht je nog pasta of vermicelli in de kast hebben dan kan je dit gewoon als extra toevoegen. Bekijk alle soep recepten hier!

Puntpaprika tomatensoep.

Een makkelijk & gezond recept en binnen 25 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang lunchgerecht, Soep

Ingrediënten
  

  • 5 tomaten
  • 1 rood puntpaprika
  • 1 ui
  • 1 aardappel (niet verplicht)
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 tl basilicum of peterselie
  • 500 ml water
  • olijfolie

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui fijn en fruit de ui glazig in een pan met olijfolie.
  • Snijd de tomaten en paprika in stukjes, schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Zodra de ui glazig is voeg je de blokjes aardappel, paprika en tomaat toe. Bak dit al roerend 3 minuten mee.
  • Schenk daarna het water en het groente bouillonblokje bij en laat de soep 10 á 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde stevige soep. Voeg de basilicum of peterselie toe en roer dit door de soep heen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprika tomatensoep, puntpaprika tomatensoep, soep recepten, tomatensoep

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Puntpaprika tomatensoep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk