Een heerlijk gerecht voor een picknick of als lunch. Ik ben dol op aardappelsalade. Het is snel klaar en mega lekker! Als je de salade ook nog eens een nachtje in laat trekken komen de smaken helemaal tot hun recht. Ideaal met gegrild makreel van Princes
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Princes
Aardappelsalade met gegrilde makreel.
Ingrediënten
- 1 blikje gegrilde makreel van PRINCES
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 1 groente bouillonblokje
- 2 eieren
- 4 augurken
- handje zilveruitjes
- 1 rode ui
- 1 rode appel
- bosje peterselie
- klein blikje doperwten
- 3 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 el mosterd
- peper
- zout
Instructies
- Schil de aardappelen, snijd ze in kwarten en kook ze met een bouillonblokje tot ze beetgaar zijn. Spoel ze met koud water af en laat afkoelen.
- Kook ondertussen de eieren hard en laat ook deze afkoelen.
- Snijd de augurken, rode ui, zilveruitjes, peterselie en appel fijn. Snijd ook de afgekoelde aardappel in kleine stukjes en doe dit alles in een grote kom. Voeg de doperwten en stukjes ei toe en roer dit allemaal goed door elkaar.
- Voor de dressing gebruik ik 3 el mayonaise, 1 el mosterd, 2 el yoghurt. Breng het op smaak met peper en zout.
- Voeg tot slot de makreel toe aan de salade. Je kan hem op de salade leggen maar door de salade heen is ook erg lekker.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle