Spaghetti met kipgehaktballetjes in champignonsaus.

Vandaag heb ik een heerlijk en makkelijk recept voor jullie dat perfect is voor een doordeweekse avond. Deze romige spaghetti met kipgehaktballetjes, spinazie en champignons is een echt comfortgerecht dat in een handomdraai op tafel staat.

Spaghetti met kipgehaktballetjes in champignonsaus.

Vandaag heb ik een heerlijk en makkelijk recept voor jullie dat perfect is voor een doordeweekse avond. Deze romige spaghetti met kipgehaktballetjes, spinazie en champignons is een echt comfortgerecht dat in een handomdraai op tafel staat.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gram spaghetti
  • 300 gram gekruid kipgehakt (AH)
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 6 teentjes knoflook
  • 200 gram spinazie
  • 2 el paneermeel
  • 150 ml slagroom
  • 1 paddenstoelen bouillonblokje
  • 80 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el mosterd
  • scheutje sojasaus
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Neem het kipgehakt en meng het in een kom met 2 eetlepels paneermeel, 3 geperste knoflookteentjes en 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas. Maak kleine balletjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de kipgehaktballetjes tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Pel en snipper de ui, snijd 3 teentjes knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten. Voeg dit toe aan de hapjespan en bak tot de champignons zacht en licht gebruind zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Giet de slagroom erbij. Verkruimel het paddenstoelenbouillonblokje boven de pan. Voeg de mosterd, sojasaus, ketjap Manis, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, italiaanse kruiden toe. Roer goed door en laat de saus zachtjes sudderen tot deze iets is ingedikt, ongeveer 5 minuten.
  • Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Voeg een snufje zout toe en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Voeg de verse spinazie toe aan de roomsaus en roer tot de spinazie is geslonken.
  • Proef en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Verdeel de romige saus met champignons en kipgehaktballetjes over de gekookte spaghetti. Garneer met nog wat Parmezaanse kaas als je dat lekker vindt.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, pasta recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39