Gele curry met groene groenten.

Lekkere kruidige curry met kip en groene groenten die in 30 minuten op tafel kan staan. Heerlijk met couscous of volkoren rijst. Liever vegetarisch? Bij dit gerecht kan je uiteraard de kip weglaten.

Gele curry met groene groenten.

Lekkere kruidige curry met kip en groene groenten die in 30 minuten op tafel kan staan. Heerlijk met couscous of volkoren rijst.
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram volkoren rijst
  • 2 stukjes kipfilet
  • 1 grote ui
  • 200 gram sperziebonen
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 1 geel paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 pakje fairtrade gele curry
  • 250 ml kokosmelk
  • handje cashewnoten
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de sperziebonen in 3 delen, paprika in grove stukken en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, sperziebonen, paprika en kipfilet voor 5 minuten.
  • Roer de gele curry, doperwten en kokosmelk doorheen en laat dit voor 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Garneer eventueel met wat cashewnoten, sesamzaad en peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord currygerecht, gezonde recepten, Kip & Gevogelte

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Gele curry met groene groenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39