Lekkere kruidige curry met kip en groene groenten die in 30 minuten op tafel kan staan. Heerlijk met couscous of volkoren rijst. Liever vegetarisch? Bij dit gerecht kan je uiteraard de kip weglaten.



Gele curry met groene groenten.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren rijst
- 2 stukjes kipfilet
- 1 grote ui
- 200 gram sperziebonen
- 200 gram diepvries doperwten
- 1 geel paprika
- 3 teentjes knoflook
- 1 pakje fairtrade gele curry
- 250 ml kokosmelk
- handje cashewnoten
- olijfolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Pel en snipper de ui en knoflook, snijd de sperziebonen in 3 delen, paprika in grove stukken en de kipfilet in kleine blokjes.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, sperziebonen, paprika en kipfilet voor 5 minuten.
- Roer de gele curry, doperwten en kokosmelk doorheen en laat dit voor 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Garneer eventueel met wat cashewnoten, sesamzaad en peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Staat vanavond op het menu! Ik ben gek op curry’s.