Kip Kerrie met sperziebonen.

Ik heb voor jullie een lekker kip kerrie recept met sperzieboontjes. Heerlijk van smaak & makkelijk om te maken.

Kip Kerrie met sperzieboontjes.

Ik heb voor jullie een lekker kip kerrie recept met sperzieboontjes. Heerlijk van smaak & makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram witte rijst
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippen bouillonblokje
  • scheutje water
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet blokjes gaar. Voeg de ui, knoflook en de paprikablokjes toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer dit goed door op laag vuur.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg een scheutje water en de kokosmelk toe. Schep de sperziebonen erbij.
  • Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kipgerechten, kipkerrie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Kip Kerrie met sperziebonen.

  1. Hallo Dianne,
    Dit recept is niet aangepast. Misschien dat dit een ander recept was?
    Met kokosmelk alleen is erg lekker hoor. Je kan zelf eventueel crème fraiche toevoegen maar niet nodig.

    Groetjes,
    Danielle

  2. Hi Danielle. Klopt het dat dit recept is aangepast? In mijn herinnering was het zonder kurkuma en komijn en zat er veel meer kerrie in.. ook had je als ik het me goed herinner crème fraiche erbij? Is de saus net zo romig zonder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk