Kip Kerrie met sperziebonen.

Ik heb voor jullie een lekker kip kerrie recept met sperzieboontjes. Heerlijk van smaak & makkelijk om te maken.

Kip Kerrie met sperzieboontjes.

Ik heb voor jullie een lekker kip kerrie recept met sperzieboontjes. Heerlijk van smaak & makkelijk om te maken.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram witte rijst
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 3 el kerriepoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kippen bouillonblokje
  • scheutje water
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Was de sperziebonen. Snijd de steelaanzet eraf en snijd de sperziebonen in 2 stukjes. Kook de sperziebonen in 8 minuten beetgaar en zet opzij.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika en kipfilet in kleine blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak de kipfiletblokjes gaar. Voeg de kerriepoeder, kurkuma en komijn toe en roer dit goed door op laag vuur.
  • Voeg de ui, knoflook en de paprikablokjes toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Voeg een scheutje water en de kokosmelk toe. Schep de sperziebonen erbij.
  • Laat de saus zo’n 10 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer regelmatig even door.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord kipgerechten, kipkerrie

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk