Een smakelijk couscousgerecht dat zich vlot op tafel laat toveren. Een heerlijke maaltijd die bij kinderen in de smaak valt!
Parelcouscous met sperziebonen & kipschnitzels.
Ingrediënten
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 400 gram sperziebonen, in stukjes
- 200 gram parelcouscous
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 tl chinese 5 kruiden (AH Euroma Jonnie boer)
- 1 el ketjap manis
- snuf zout
- snuf peper
- blokjes feta
- 2 kipschnitzels
- olijfolie
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een snufje zout toe.
- Voeg de parelcouscous toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
- Giet af en zet opzij.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui toe en bak tot deze glazig is
- Voeg de knoflook toe en bak kort mee tot het geurig is.
- Voeg de gehalveerde sperziebonen en stukjes wortel toe.
- Bak de groenten tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de Chinese 5-kruiden, ketjap manis, zout en peper toe en meng goed.
- Verhit een andere pan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de kipschnitzels volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Verdeel de parelcouscous over twee borden en schep de gebakken groenten er bovenop.
- Snijd de gebakken kipschnitzels in reepjes en garneer met blokjes feta.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle