Parelcouscous met sperzieboontjes & kipschnitzels.

Een smakelijk couscousgerecht dat zich vlot op tafel laat toveren. Een heerlijke maaltijd die bij kinderen in de smaak valt!

Parelcouscous met sperziebonen & kipschnitzels.

Een smakelijk couscousgerecht dat zich vlot op tafel laat toveren. Een heerlijke maaltijd die bij kinderen in de smaak valt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 400 gram sperziebonen, in stukjes
  • 200 gram parelcouscous
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 tl chinese 5 kruiden (AH Euroma Jonnie boer)
  • 1 el ketjap manis
  • snuf zout
  • snuf peper
  • blokjes feta
  • 2 kipschnitzels
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg een snufje zout toe.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet af en zet opzij.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak tot deze glazig is
  • Voeg de knoflook toe en bak kort mee tot het geurig is.
  • Voeg de gehalveerde sperziebonen en stukjes wortel toe.
  • Bak de groenten tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de Chinese 5-kruiden, ketjap manis, zout en peper toe en meng goed.
  • Verhit een andere pan met olijfolie op middelhoog vuur en bak de kipschnitzels volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Verdeel de parelcouscous over twee borden en schep de gebakken groenten er bovenop.
  • Snijd de gebakken kipschnitzels in reepjes en garneer met blokjes feta.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord couscous, Kip & Gevogelte, makkelijke recepten, parelcouscous, sperziebonen

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle