Laten we vanavond eens lekker makkelijk en gezond doen! Wat dacht je van gebakken aardappeltjes met parmezaanse kaas, champignons, paprika & sperziebonen. Heerlijk met eventueel een tartaartje of stukje kip. Een gerecht voor groot en klein!


Gemarineerde aardappeltjes met parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 125 gram sperziebonen
- 150 gram champignons
- 1/2 rood paprika
- 40 gram parmezaanse kaas
- 2 tl tijm
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- scheutje ketjap manis
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappelen 10 minuten beetgaar en giet af.
- Meng in een kom de aardappelen met een scheutje olijfolie, knoflookpoeder, kerriepoeder en tijm en bak ze op een bakplaat bekleed met bakpapier ongeveer 25 minuten in de oven. Bestrooi de laatste 10 minuten de aardappeltjes met wat parmezaanse kaas.
- Was en snijd de paprika in grove stukken.
- Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen met wat zout beetgaar in 8 minuten.
- Bak ondertussen de paprika met wat olijfolie.
- Bak in een koekenpan de champignons met wat olijfolie en snuf knoflookzout. Besprenkel met wat ketjap manis, peper en zout en bak de champignons op laag vuur voor 5 minuten.
- Verdeel de aardappeltjes op je bord en garneer met de sperziebonen, champignons en paprika.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Vanavond gemaakt. Dit was zeker lekker. Dank je wel.
Dol op gebakken aardappeltjes en dol op kaas!