Boterham met avocado en gepocheerd ei.

Ook die saaie boterhammen zat? Wat dacht je van een heerlijke gezonde lunch met avocado met een gepocheerd ei. Af en toe jezelf verwennen mag best, toch? Je kan dit natuurlijk eten met een zacht ei maar daar hou ik zelf helemaal niet van.

Boterham met avocado en gepocheerd ei.

Ook die saaie boterhammen zat? Wat dacht je van een heerlijke gezonde lunch met avocado en gepocheerd ei. Afentoe jezelf verwennen mag best!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang lunchgerecht
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 2 sneetjes brood
  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • handje kiemmix
  • druppeltjes citroensap
  • snuf peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Zet een pan water op het vuur.
  • Rooster de boterhammen.
  • Prak de avocado fijn met een paar druppels citroensap en wat peper en zout.
  • Zodra het water kookt zet je hem zachter. Breek 1 ei voorzichtig in een bakje. Roer met een lepel rondjes zoals een draaikolk door het water en schenk voorzichtig het ei in de pan. Blijf rustig rondjes roeren. Voor een zacht ei 3 minuten. Voor een hard ei 5 minuten.
  • Haal het ei voorzichtig uit de pan en doe hetzelfde met de tweede ei.
  • Beleg het brood met de avocado, gepocheerd ei, wat kiemmix, peper en zout.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord avocado, gezonde recepten, lunch recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk