Ook die saaie boterhammen zat? Wat dacht je van een heerlijke gezonde lunch met avocado met een gepocheerd ei. Af en toe jezelf verwennen mag best, toch? Je kan dit natuurlijk eten met een zacht ei maar daar hou ik zelf helemaal niet van.



Boterham met avocado en gepocheerd ei.
Ingrediënten
- 2 sneetjes brood
- 1 avocado
- 2 eieren
- handje kiemmix
- druppeltjes citroensap
- snuf peper
- snuf zout
Instructies
- Zet een pan water op het vuur.
- Rooster de boterhammen.
- Prak de avocado fijn met een paar druppels citroensap en wat peper en zout.
- Zodra het water kookt zet je hem zachter. Breek 1 ei voorzichtig in een bakje. Roer met een lepel rondjes zoals een draaikolk door het water en schenk voorzichtig het ei in de pan. Blijf rustig rondjes roeren. Voor een zacht ei 3 minuten. Voor een hard ei 5 minuten.
- Haal het ei voorzichtig uit de pan en doe hetzelfde met de tweede ei.
- Beleg het brood met de avocado, gepocheerd ei, wat kiemmix, peper en zout.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle