Kipfilet in een romige honing-mosterdsaus.

Geniet van een heerlijke maaltijd met sappige kipfilet bedekt met een romige honing-mosterdsaus. Geserveerd met aardappelpuree verrijkt met oude kaas en Dijonmosterd samen met knapperige haricots verts. Snel klaar en ontzettend smaakvol!

Kipfilet in een romige honing-mosterdsaus.

Geniet van een heerlijke maaltijd met sappige kipfilet bedekt met een romige honing-mosterdsaus. Geserveerd met aardappelpuree verrijkt met oude kaas en Dijonmosterd samen met knapperige haricots verts. Snel klaar en ontzettend smaakvol!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • knoflookpoeder
  • zout en peper
  • bloem
  • klontje boter
  • olijfolie
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 150 ml water
  • 200 ml kookroom
  • 2 el Dijon mosterd
  • 1 flinke el honing
  • peterselie voor garnering

Romige aardappelpuree met oude kaas:

  • 500 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 el dijonmosterd
  • 100 gram oude kaas, geraspt
  • 100 ml melk
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Bestrooi elke kipfilet aan beide kanten met knoflookpoeder, zout en peper. Druk de kruiden lichtjes aan zodat ze goed aan de kip blijven plakken en haal ze daarna door de bloem.
  • Verhit een scheutje olijfolie en wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfilets aan elke kant goudbruin en gaar, ongeveer 6-8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de kip. (Zorg ervoor dat de kip gaar is) en zet opzij.
  • In dezelfde pan waarin je de kip hebt gebakken, voeg je boter toe en laat je het smelten.
  • Voeg het kippenbouillonblokje, water, Dijon-mosterd en de honing toe.
  • Als de mosterd is opgelost voeg je de kookroom toe met nog wat knoflookpoeder. Roer goed door.
  • Zodra de saus borrelt, doe je de kip er weer in. Laat het geheel 5 minuten koken, of tot de kip gaar is en de saus naar wens is ingekookt.
  • Heerlijk met de aardappelpuree. (zie hieronder)

Romige aardappelpuree met oude kaas:

  • Kook de aardappelblokjes in een grote pan met kokend water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten.
  • Giet de gekookte aardappelen af en doe ze terug in de pan.
  • Voeg de Dijonmosterd, geraspte oude kaas, melk, zout en peper toe aan de gekookte aardappelen.
  • Gebruik een aardappelstamper om de aardappelen te pureren en alle ingrediënten goed te mengen tot een smeuïge puree.
  • Proef de aardappelpuree en voeg indien nodig meer zout en peper toe naar smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord Kip & Gevogelte, kip in saus

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39