Heerlijke noedels met gekleurde wortels en gemarineerde kipfiletstukjes. Een lekker, makkelijk en gezond gerecht.
Noedels met regenboog wortels.
Ingrediënten
- 150 gram udon noedels (toko) (xenos)
- 3 lente uitjes
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 rood paprika
- 200 gram kipfiletblokjes
- 1/2 wortel oranje
- 1/2 wortel geel
- 1/2 wortel paars
- 5 el ketjap manis
- 2 tl chinese 5 kruidenpoeder
- 1 maggiblokje
- 2 cm gember
- 2 el water
- 1 el sesamzaadjes
- olijfolie
Instructies
- Snijd de lente-uitjes fijn, pers de knoflook en snijd de paprika in grove blokjes.
- Rasp en snijd de wortels in ringen en snijd door de helft en snijd de kipfilet in hele kleine blokjes. Schil en rasp de gember.
- Marineer de kipfiletblokjes met de ketjap manis, 5 kruidenmengsel en knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes met de lente-uitjes. (bewaar nog wat gesneden lente-uitjes voor de garnering). Voeg na 5 minuten de gember en 1 maggiblokje toe en laat dit zachtjes pruttelen.
- Zet een hapjespan met deksel op het vuur met wat olijfolie en roerbak de paprika en wortel 2 minuten. Voeg 2 el water toe en zet de deksel op de pan. Laat dit 8 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de noedels bij de kip met saus toe en roerbak dit 1 minuut mee. Je kan eventueel wat meer ketjap manis naar smaak toevoegen. Schep de wortels met paprika door of over de noedels en garneer met sesamzaadjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle