Heerlijke noedels met gekleurde wortels en gemarineerde kipfiletstukjes. Een lekker, makkelijk en gezond gerecht.
Noedels met regenboog wortels.
Heerlijke noedels met gekleurde wortels en gemarineerde kipfiletstukjes. Een lekker, makkelijk en gezond gerecht.
Ingrediënten
- 300 gram udon noedels (toko) (xenos)
- 3 lente uitjes
- 5 teentjes knoflook
- 1 maggiblokje
- 2 cm gember
- 200 gram kipfiletblokjes
- 5 el ketjap manis
- 2 tl chinese 5 kruidenpoeder
- 2 el water
- 1/2 wortel oranje
- 1/2 wortel geel
- 1/2 wortel paars
- 1/2 rood paprika
- 1 el sesamzaadjes
- olijfolie
Instructies
- Snijd de lenteuitjes fijn, pers de knoflook en snijd de paprika in grove blokjes.
- Rasp en snijd de wortels in ringen en snijd door de helft en snijd de kipfilet in hele kleine blokjes.
- Marineer de kipfiletblokjes met de ketjap manis, 5 kruidenmengsel en knoflook.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes met de lenteuitjes. (bewaar nog wat voor garnering). Voeg na 5 minuten de gember en 1 maggiblokje toe en laat dit zachtjes pruttelen.
- Zet een hapjespan met deksel op het vuur met wat olijfolie en roerbak de paprika en wortels 2 minuten. Voeg 2 el water toe en zet de deksel op de pan. Laat dit 8 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de noedels bij de kip met saus toe en roerbak dit 1 minuut mee. Je kan eventueel wat meer ketjap manis naar smaak toevoegen. Schep de wortels met paprika door of over de noedels en garneer met sesamzaadjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment