Op zoek naar een lekker en makkelijk recept dat ook nog eens snel op tafel staat? Wat dacht je van rode curry met sperziebonen & kip geserveerd met couscous? Favoriet bij groot en klein!



Rode curry met kip en sperziebonen.
Ingrediënten
- 250 gram sperziebonen
- 1 kipfilet
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pakje rode currypasta van Conimex
- 200 ml romige kokosmelk
- 150 gram couscous
- olijfolie
- eventueel munt
Instructies
- Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en breek de sperziebonen in tweeën.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes, pel de ui en snijd fijn en pers de knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Bak de kipfilet samen met de sperziebonen, knoflook en ui ongeveer 5 minuten.
- Voeg de currypasta toe en roer dit goed door. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe.
- Roer dit goed door en draai het vuur laag en laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
- Verdeel de couscous over de borden, schep de curry erover en garneer eventueel met wat gesneden munt.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle