Rode curry met kip en sperziebonen.

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept dat ook nog eens snel op tafel staat? Wat dacht je van rode curry met sperziebonen & kip geserveerd met couscous? Favoriet bij groot en klein!

Rode curry met kip en sperziebonen.

Op zoek naar een lekker en makkelijk recept dat ook nog eens snel op tafel staat? Wat dacht je van rode curry met sperziebonen & kip geserveerd met couscous? Favoriet bij groot en klein!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram sperziebonen
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje rode currypasta van Conimex
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 150 gram couscous
  • olijfolie
  • eventueel munt

Instructies
 

  • Verwijder de steeltjes van de sperziebonen en breek de sperziebonen in tweeën.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes, pel de ui en snijd fijn en pers de knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Bak de kipfilet samen met de sperziebonen, knoflook en ui ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de currypasta toe en roer dit goed door. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe.
  • Roer dit goed door en draai het vuur laag en laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bereid de couscous zoals op de verpakking staat vermeld.
  • Verdeel de couscous over de borden, schep de curry erover en garneer eventueel met wat gesneden munt.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord currygerecht, rodecurry, sperziebonen

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk