Kip Tandoori.

Ik heb voor jou een makkelijk recept voor een kip tandoori. Een heerlijke curry zonder pakjes of zakjes

Kip Tandoori.

Ik heb voor jou een makkelijk recept voor een kip tandoori. Een heerlijke curry zonder pakjes of zakjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 teentje knoflook

voor de marinade:

  • 200 gram dikke griekse yoghurt
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el komijn
  • snufje tl chilivlokken
  • scheutje gembersiroop
  • ½ el kaneel
  • 1 el witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • snuf peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet is kleine blokjes. Meng de kipfiletblokjes met de marinade en zet in de koelkast.
  • Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak hier de ui en knoflook glazig op zacht vuur.
  • Voeg de kip in marinade toe en verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ongeveer 25 minuten.
  • Als de saus te dik is kan je wat water toevoegen.
  • Heerlijk met zelfgemaakte Naan als bijgerecht of met rijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord curry, currygerecht, kiptandoori, tandoori

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

2 thoughts on “Kip Tandoori.

  1. Oh, Wat vervelend om te horen Jannie! Misschien heeft je vuur te hoog gestaan waardoor de yoghurt is gaan schiften? Ik heb het zelf namelijk nog niet gehad. Niet opgeven en nog eens proberen op laag vuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk