Ik heb voor jou een makkelijk recept voor een kip tandoori. Een heerlijke curry zonder pakjes of zakjes
Kip Tandoori.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 teentje knoflook
voor de marinade:
- 200 gram dikke griekse yoghurt
- 2 el paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- 1 el komijn
- snufje tl chilivlokken
- scheutje gembersiroop
- ½ el kaneel
- 1 el witte basterdsuiker
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Snijd de kipfilet is kleine blokjes. Meng de kipfiletblokjes met de marinade en zet in de koelkast.
- Pel en snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en bak hier de ui en knoflook glazig op zacht vuur.
- Voeg de kip in marinade toe en verwarm dit tot de kip gaar is, dit duurt ongeveer 25 minuten.
- Als de saus te dik is kan je wat water toevoegen.
- Heerlijk met zelfgemaakte Naan als bijgerecht of met rijst.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Oh, Wat vervelend om te horen Jannie! Misschien heeft je vuur te hoog gestaan waardoor de yoghurt is gaan schiften? Ik heb het zelf namelijk nog niet gehad. Niet opgeven en nog eens proberen op laag vuur!
Hoe komt het dat de saus korrelig wordt