Pasta witlof met een romige kerriesaus.

Een heerlijke simpele pasta gevuld met witlof en spekjes in een romige kerriesaus. Dit wil je gewoon maken!

Pasta witlof met een romige kerriesaus.

Een heerlijke simpele pasta gevuld met witlof en spekjes in een romige kerriesausDit wil je gewoon maken!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti
  • 2 stronken witlof
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 gram magere spekjes
  • 1 flinke el kruidenroomkaas
  • 100 ml kookroom
  • 3 el pasta kookvocht
  • 1 groente bouillonblokje
  • paar takjes peterselie
  • ½ el kurkuma
  • ½ el kerriepoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de peterselie fijn en zet opzij.
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof eraf en snijd de witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern. 
  • Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes met de ui en knoflook voor 5 minuten.
  • Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
  • Roer een flinke el kruidenroomkaas, kookroom, 3 el kookvocht toe samen met de kerrie en kurkuma kruiden.
  • Verwarm dit voor een paar minuten op laat vuur en voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie. 
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta gerechten, witlof

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

One thought on “Pasta witlof met een romige kerriesaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk