Een heerlijke simpele pasta gevuld met witlof en spekjes in een romige kerriesaus. Dit wil je gewoon maken!



Pasta witlof met een romige kerriesaus.
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 2 stronken witlof
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 125 gram magere spekjes
- 1 flinke el kruidenroomkaas
- 100 ml kookroom
- 3 el pasta kookvocht
- 1 groente bouillonblokje
- paar takjes peterselie
- ½ el kurkuma
- ½ el kerriepoeder
- olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Kook de pasta met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Snijd de peterselie fijn en zet opzij.
- Snijd de onderkant van de stronken witlof eraf en snijd de witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.
- Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes met de ui en knoflook voor 5 minuten.
- Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
- Roer een flinke el kruidenroomkaas, kookroom, 3 el kookvocht toe samen met de kerrie en kurkuma kruiden.
- Verwarm dit voor een paar minuten op laat vuur en voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Jeetje, weer een waanzinnig recept dit! Dit was echt heerlijk, dank je wel.