Ook zo dol op stamppotten? Wat dacht je van deze verse spinazie stamppot met oosterse balletjes. Zonder de balletjes heb je ook een heerlijke stamppot maar dit maakt het helemaal af!
Stamppot verse spinazie met oosterse gehaktballetjes.
Ingrediënten
- 500 gram kruimelige aardappelen
- 300 gram spinazie
- 125 gram spekjes
- 1 ui
- 1 el mosterd
- scheutje melk
- snuf zout
- snuf peper
- olijfolie
Instructies
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de gehaktballetjes. Zie recept Oosterse gehaktballetjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes met de ui. Zodra de spekjes krokant zijn en de ui glazig haal je ze uit het vet en zet opzij.
- Wok de spinazie in het spekvet en laat dit al roerend wat slinken. Voeg wat peper en zout toe. Schenk het overtollige vocht uit de pan.
- Giet de aardappelen af en stamp met een stamper met een scheutje warme melk tot een mooi puree. Schep de spinazie, spekjes en ui erdoor en breng op smaak met wat mosterd, peper en zout.
- Garneer met de gehaktballetjes en de jus van de gehaktballetjes.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle