Een heerlijke romige pasta met venkel en aubergine. Een makkelijk recept en snel klaar.
Pasta met venkel en aubergine.
Ingrediënten
- 350 gram penne
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 aubergine
- 1 kleine venkel
- 6 zongedroogde tomaten
- 200 gram gekruid kipgehakt
- 1 el paprikapoeder
- 1 groente bouillonblokje
- 200 ml kookroom
- 1 zakje parrano snippers
- snuf italiaanse kruiden
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Pel en snijd de ui fijn, snijd de knoflook fijn en de venkel en aubergine in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof in stukken.
- Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het kipgehakt. Na 3 minuten voeg je de ui en knoflook toe en bak dit glazig mee. Voeg na 5 minuten de venkel, aubergine en de tomaten toe en bak dit ook mee.
- Voeg na 5 minuten de paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Schenk de kookroom bij en roer dit alles goed door. De saus gaat nu al dikker worden.
- Roer de kaas door de saus. Zodra dit gesmolten is voeg je de pasta toe en roer dit door de saus. (Eventueel kan je nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.)
- Bestrooi de pasta met italiaanse kruiden en serveer de pasta gelijk, want de saus is nu nog lekker smeuiig!
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle