Gevulde puntpaprika’s met gehakt.

Op zoek naar een recept met puntpaprika’s? Dit recept is eenvoudig om te maken en ontzettend lekker! Heerlijk met wat taco’s en zelfgemaakt guacamole.

Gevulde puntpaprika’s met gehakt.

Op zoek naar een recept met puntpaprika's? Dit recept is eenvoudig om te maken en ontzettend lekker! Heerlijk met wat tortillachips en zelfgemaakte guacamole.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 puntpaprika's
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • klein blikje mais (134 gram)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 3 tl peterselie
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Halveer 2 puntpaprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en smeer in met olijfolie.
  • Snijd de ui, knoflook en 1 puntpaprika fijn en meng dit met het gehakt. Verhit wat olijfolie in de pan en rul het gehakt voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, peterselie, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe.
  • Voeg de mais toe aan het gehakt.
  • Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
  • Leg de paprika's in een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie en bak voor 20 á 25 minuten.
  • Bestrooi de paprika's de laatste 5 minuten met wat geraspte kaas.
  • Serveer de gevulde paprika’s eventueel met wat couscous, tortillachips, guacamole en zure room.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gevulde paprika, hoofdgerecht, vlees

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Eten met Danielle