Op zoek naar een recept met puntpaprika’s? Dit recept is eenvoudig om te maken en ontzettend lekker! Heerlijk met wat taco’s en zelfgemaakt guacamole.



Gevulde puntpaprika’s met gehakt.
Ingrediënten
- 3 puntpaprika's
- 250 gram rundergehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- klein blikje mais (134 gram)
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- 3 tl peterselie
- zout
- peper
- olijfolie
- geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Halveer 2 puntpaprika's in de lengte, verwijder de zaadlijsten en zaadjes en smeer in met olijfolie.
- Snijd de ui, knoflook en 1 puntpaprika fijn en meng dit met het gehakt. Verhit wat olijfolie in de pan en rul het gehakt voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, peterselie, komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe.
- Voeg de mais toe aan het gehakt.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel.
- Leg de paprika's in een ovenschaal en bedek deze met aluminiumfolie en bak voor 20 á 25 minuten.
- Bestrooi de paprika's de laatste 5 minuten met wat geraspte kaas.
- Serveer de gevulde paprika’s eventueel met wat couscous, tortillachips, guacamole en zure room.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle