Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
Pasta met Aubergine & Ricotta.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 ui
- 100 gr gerookte kip
- 2 teentje knoflook
- 2 tl gedroogde oregano
- 200 gr pastaschelpjes
- 2 el rode chili-knoflookpesto
- 50 gr ricotta
- 15 gr parmezaanse kaas
- handje amandelen
- 2 el water
Instructies
- Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm, snijd de ui fijn, pers de knoflook fijn en snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes.
- Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine, ui, kip en knoflook met de oregano 2 minuten. voeg 2 el water toe en laat met deksel zachtjes 5 minuten stoven.
- Hak de amandelen fijn en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten onder regelmatig roeren.
- Voeg de 2 el pesto en 40 gram ricotta toe en daarna de pasta. Roer dit goed om. Rasp de parmezaan fijn en roer dit door de pasta heen.
- Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met wat stukjes amandelen, snufje oregano en de rest van de ricotta erover.
- Eetsmakelijk!