Pasta met Aubergine & Ricotta.

Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!

Pasta met Aubergine & Ricotta.

Een snelle en zeer smaakvolle pasta met aubergine. Een makkelijk en heerlijk gerecht en binnen 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 100 gr gerookte kip
  • 2 teentje knoflook
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 200 gr pastaschelpjes
  • 2 el rode chili-knoflookpesto
  • 50 gr ricotta
  • 15 gr parmezaanse kaas
  • handje amandelen
  • 2 el water

Instructies
 

  • Snijd de aubergine in stukjes van 1 cm, snijd de ui fijn, pers de knoflook fijn en snijd de gerookte kip in hele kleine stukjes.
  • Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine, ui, kip en knoflook met de oregano 2 minuten. voeg 2 el water toe en laat met deksel zachtjes 5 minuten stoven.
  • Hak de amandelen fijn en zet apart. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Haal de deksel van de pan en bak nog 10 minuten onder regelmatig roeren.
  • Voeg de 2 el pesto en 40 gram ricotta toe en daarna de pasta. Roer dit goed om. Rasp de parmezaan fijn en roer dit door de pasta heen.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met wat stukjes amandelen, snufje oregano en de rest van de ricotta erover.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta, ricotta

Recept van Jamie Oliver.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk