Couscous met venkel & courgette.

Probeer dit eenvoudige recept voor een smaakvolle maaltijd met couscous, gebakken venkel en courgette. Perfect voor een doordeweekse avond!

Couscous met venkel & courgette.

Probeer dit eenvoudige recept voor een smaakvolle maaltijd met couscous, gebakken venkel en courgette. Perfect voor een doordeweekse avond!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram couscous
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 1 courgette, in blokjes gesneden
  • 4 bosuien, fijngehakt
  • flinke handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
  • flinke handvol verse peterselie, fijngehakt
  • sap 1 limoen
  • olijfolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 150 gram witte kaas
  • 2 el Honey mustard dressing (Jean Bâton)
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes venkel, blokjes courgette en 2 fijngesneden bosui toe en bak dit gedurende 8 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, waarbij je het groente bouillonblokje toevoegt aan het kokende water.
  • Als de couscous gaar is, voeg je de gebakken venkel, courgette, fijngehakte bosui, munt en peterselie, limoensap, scheut mosterd-honing dressing toe aan de couscous en meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Breek de witte kaas over de couscous salade met een flinke scheut extra vierde olijfolie en eventueel zout en peper naar smaak.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord courgette, couscoussalade, gebakken venkel, gezonde recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2024 | Eten met Danielle