Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met notenrijst en broccoli.


RIJST MET KIP CHAMPIGNONSAUS.
Ingrediënten
- 150 gram notenrijst (lassie)
- 1 stronk broccoli
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 pakje boursin knoflook & fijne kruiden
- blikje geconcentreerde champignonsoep (Unox)
- 150 gram champignons
- 2 stuks kipfilets
- 1 el gedroogde bieslook
- olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- ½ el knoflookpoeder
- ½ el kerriepoeder
- ½ el Italiaanse kruiden
Instructies
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
- Snijd de kipfilets in stukjes en marineer met de paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en italiaanse kruiden. Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
- Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de kip voor 5 minuten.
- Ondertussen snijd je de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes voor 5 minuten en giet af.
- Voeg de champignons toe en bak dit voor 5 minuten mee.
- Roer de boursin, geconcentreerde champignonsoep en de bieslook er door. Laat dit nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle