RIJST MET KIP CHAMPIGNONSAUS.

Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met notenrijst en broccoli.

RIJST MET KIP CHAMPIGNONSAUS.

Dit recept staat binnen 30 minuten op tafel. Heerlijk met notenrijst en broccoli.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram notenrijst (lassie)
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 pakje boursin knoflook & fijne kruiden
  • blikje geconcentreerde champignonsoep (Unox)
  • 150 gram champignons
  • 2 stuks kipfilets
  • 1 el gedroogde bieslook
  • olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • ½ el kerriepoeder
  • ½ el Italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  • Snijd de kipfilets in stukjes en marineer met de paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder en italiaanse kruiden. Pel en snijd de ui en knoflook fijn.
  • Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de kip voor 5 minuten.
  • Ondertussen snijd je de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes voor 5 minuten en giet af.
  • Voeg de champignons toe en bak dit voor 5 minuten mee.
  • Roer de boursin, geconcentreerde champignonsoep en de bieslook er door. Laat dit nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord champignonsaus, kip met rijst

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk