Appel & Rozijnen kaneel cake.

Een makkelijk basisrecept voor een luchtige cake met schijfjes appel, rozijnen en kaneel. Binnen 20 minuten staat hij in de oven en dan kan je heerlijk genieten! Kijk snel voor het recept!

Appel kaneel cake.

Een makkelijk basisrecept voor een luchtige cake met schijfjes appel, rozijnen en kaneel. Binnen 20 minuten staat hij in de oven en dan kan je heerlijk genieten! Kijk snel voor het recept!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Koek & Gebak
Porties 15 plakjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram roomboter
  • 200 gram basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 gram magere kwark
  • 175 gram bloem
  • 5 tl kaneel
  • 3 appels
  • 2 handen rozijnen
  • 2 el citroensap
  • 1 el poedersuiker voor decoratie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg dit in een kom.
  • Voeg alle ingrediënten (behalve citroen en kaneel) toe en mix goed alles samen tot een mooi beslag.
  • Schil de appels en snijd in dunne schijfjes
  • Meng de appelschijfjes met de rozijnen in de citroensap met de kaneel.
  • Smeer de bakvorm in met wat boter of bakspray.
  • Voeg de helft van het beslag in de bakvorm.
  • Verdeel de appel met rozijnen over het beslag en giet daarna de rest van het beslag in de bakvorm.
  • Plaats de cake in de oven voor ongeveer 45 min.
  • Laat de cake goed afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord appel, cake, kaneel, keukenvansou, koek, zoetigheid

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk